fidbox-logo.jpg
 

Om Fidbox Dokumenter

Forstå ditt inneklima med Fidbox.

Fidbox er en trådløs måler som installeres på undersiden av gulvet. Den har 6 års levetid og lar deg følge med på rommets temperatur og luftfuktighet via en app på mobilen for å skape et balansert inneklima.

Tre er et hygroskopisk materiale; det absorberer og mister vann i relasjon til omgivelsene. Tre vil utvide seg og trekke seg sammen (svelle og krympe) med fluktuerende endringer inntil det har funnet sin balanse med den relative fuktigheten og temperaturen i luften. Dette resulterer i svelling og krymping av gulvet, som kan lede til sprekker mellom bordene eller svake buler i tregulvet. Når dette skjer sier man at treet arbeider. I prinsippet bør ikke dette ansees som noe negativt, men heller en karakteristikk ved det naturlige materialet tre. For å minimalisere de uungåelige endringene i dimensjonene så mye som mulig anbefaler vi at du opprettholder et romklima med temperatur på 20°C og en relativ luftfuktighet på 40 til 60% gjennom hele året. Alt tømmeret brukt til gulv fra våre produsenter er tørket til ± 2% av likevektsfuktigheten. Dette er det samme som forventes at det vil ha ved bruk. Fuktighetsnivået i tømmeret i gulvet på det tidspunkt det leveres til byggeplass anslås å ha en relativ fuktighet på 40%.

Vi anbefaler at du opprettholder et romklima med temperatur på 20°C og en relativ luftfuktighet på 40 til 60% gjennom hele året.

Det er spesielt viktig å opprettholde klimaet i rommet under de kalde vintermånedene. Den tørre luften innendørs kan få tømmeret til å tørke ut og sprekker har lettere for å oppstå. Dette kan forhindres ved å bruke en luftfukter. Det anbefales at man ikke lufter ut over lengre perioder under vinteren. Luftfukter, planter og alternative kilder til fuktighet vil hjelpe trematerialet i gulvet til å finne balanse. For å sjekke luftfuktigheten kan man benytte et hygrometer.

For å gjøre prosessen ved å opprettholde et balansert inneklima lettere tilbyr vi Fidbox med våre tregulv. Fidbox er en liten rød boks som gulvlegger feller inn på baksiden av en plank i gulvet. Boksen inneholder sensorer og Bluetooth-teknologi og kommer ferdig programmert fra fabrikken slik at den måler temperatur og fuktighet med to separate sensorer hver åttende time. Dette gir en unik historikk for inneklimaet fra før, under og etter installasjon. I tillegg kan Fidbox-appen gi deg varslinger om når temperaturen eller luftfuktigheten er for høy eller lav, slik at du kan gjøre nødvendige justeringer. Kontakt oss for veiledning, priser og leveringstid på Fidbox til ditt prosjekt.