milliken-obex-logo.jpg
 

Smartere og bedre innganger

Om Obex Produkter Dokumenter

God arkitektur og design handler ikke alltid om hva som skal til for å gjøre et bygg effektivt og attraktivt. Det handler også om hva som med vilje skal holdes ute. Derfor har Millikens eksperter laget Obex systemet for inngangsparti. Dette er et bredt spekter av produkter som takler alle de ulike utfordringene som møter en gulvflate i inngangspartiet. Obex utstyrer arkitekter, ingeniører og byggherrer med det de trenger for å lage skreddersydde inngangspartier med høy ytelse, uten å kompromisse med prosjektets helhetlige design.

Med grunnlag i Millikens historikk innen innovasjon og selskapets visjon for sunne og effektive bygg leder Obex veien med beviste løsninger for selv de mest utfordrende situasjonene. Ved å holde smuss og fuktighet ute beskytter Obex de besøkende mot skli-ulykker og fall, helseskadelig forurensing og slipende partikler som kan redusere livssyklusen på byggets tekniske utstyr. Produktene kommer i ulike utforminger som skrapemoduler, fliser, tørkelameller, matter og ruller. Dette gjør at Obex systemet optimaliserer sikkerheten, helsen og designet fra utsiden og inn.

  • Obex beskytter dine ansatte og gjester mot å skli og fall.

  • Obex beskytter intern luftkvalitet fra forurensing.

  • Obex beskytter byggets overflater fra unødvendig slitasje.

Statistikk for inngangsparti

  • Uten inngangspartimatter vil fot-traffikken fra 1500 mennesker fjerne opptil 42% av gulvets overflatebehandling innen byggets første 2 meter.

  • 70% til 90% av forurensningen i et bygg er “gått inn” gjennom hovedinngangen. Dette kan utgjøre så mye som 11 kg fra 1 000 personer, når ingen inngangspartimatte er installert. (Worldwide Cleaning Association)

  • 1 krone brukt på proaktiv beskyttelse av bygget sparer 100 kroner på å fjerne urenhetene innendørs (Cleaning & Maintenance Management).

  • Hver dag er omtrent 25 000 personer utsatt for skli og fallulykker. Kostnadene ved slike ulykket koster organisasjoner USD 3,5 milloner i timen, eller over USD 30 milliarder i året i USA alene (U.S. National Safety Council).

  • Å fjerne 0,5 kg smuss fra interiøret av bygningen koster omtrent 6000 kroner (ISSA).

Distanse er nøkkelen til å stoppe urenhetene

Målet til enhver inngangspartimatter er å trygt fange og håndtere smuss og fuktighet foran døren. En effektiv distanse på 5 til 10 meter kan oppnås ved å benytte tilnærmingen om strategiske soner. 

 
 
obex-distanse-er-nøkkelen.png
 
 

Obex fanger urenheter og fuktighet ved inngangen og forhindrer det i å komme inn i bygget. Det er designet som et tredelt barrieresystem. Obex er tilgjengelig i farger og mønstre som er koordinert med Millikens teppefliskolleksjon og har modulære enheter som enkelt kan tilpasses ved installasjon.

 
 
obex-zone-map.jpg
 

Sone 1 - Utendørs

Området rett før inngangen til bygningen krever et produkt med skrapende egenskaper som kan fjerne tung søle og steiner, i tillegg til å kunne håndtere regn og snø. Millikens produkter Prior og Tergo med avskrapningslameller (Scraping Inserts) er laget for slike områder.

 
Milliken Prior installert i sone 1.

Milliken Prior installert i sone 1.

Prior (Sone 1)

Prior er et ekstremt slitesterkt modulært system konstruert for de tøffe forholdene i Sone 1 og beskyttelse i områder med høy trafikk. Elementene har et puslespill / klikk-system som gjør det ekstremt enkelt å installere. Med en struktur som gjør det mulig å effektivt fjerne større vannmengder kombinert med sterke avskrapningsegenskaper kan Prior installeres både utendørs og innendørs. Det brukes alene eller sammen med Tergo og Forma, enten i brønn eller på gulvet med kantlister. Prior er ekstremt enkelt å installere og er tilgjengelig med et system for kantene hvis det skal legges direkte på undergulv. Prior er tilgjengelig på 3 ulike konstruksjoner:

 
Prior 11c.jpg

Prior 11C
Med en lukket konstruksjon tilbyr dette produktet det enkleste vedlikeholdet i inngangspartiet. Med en tykkelse på 11mm er dette alternativet ideelt for installasjon i mattebrønner som ikke er så dype eller direkte på undergulvet.

 
Prior 16.jpg

Prior 16
Dette produktet har en åpen konstruksjon for å drenere mest mulig vann og samtidig lagre store mengder smuss og fuktighet. Prior 16 passer situasjoner med meget tunge urenheter, søle og smuss der et regelmessig dyptrengjørende regime gjennomføres.

 
Prior 16c.jpg

Prior 16C
Prior 16C har en lukket konstruksjon for å tilrettelegge for et regelmessig vedlikehold i situasjoner med høy til ekstrem trafikk fra fotgjengere. Med en tykkelse på 16 mm har dette produktet blitt laget for å legges i brønn.


 
Milliken Tergo installert i Sone 1.

Milliken Tergo installert i Sone 1.

Tergo (Sone 1 og 2)

Tergo har det samme puslespill / klikk-systemet som Prior, noe som gjør det ekstremt enkelt å installere. Tergo modulene har tekstile lameller laget av 100% polyamid monofilament som har en sterk børstefunksjon. Tergo er en kraftig første linje i forsvaret mot urenheter. Tergo kommer i 3 ulike utforminger:

 
Tergo 11c.jpg

Tergo 11C

 
Tergo 16.jpg

Tergo 16

 
Tergo 16c.jpg

Tergo 16C


Sone 2 - Innendørs

Primærområdet rett innenfor byggets dør krever et produkt med doble egenskaper for å skrape gjenværende søle, håndtere steiner og grus og bevaring av fuktighet. Ofte legges mattene i slike områder i en brønn. Kompatible Milliken produkter er Tergo (avskrapning), Forma (Foris lameller) og Foris (rull).

 
Milliken Forma lagt i Sone 2 innendørs.

Milliken Forma lagt i Sone 2 innendørs.

Forma (Sone 2)

Forma har den samme konstruksjonen som Tergo, men med lameller med høy-ytelsestekstil av typen polyamid 6.6. Disse filamentene fanger og bevarer fuktighet når folk går over samtidig som det robuste tekstilet har skrapende egenskaper og tar seg av større partikler som småstein, søle og grus.

 
Forma 11c.jpg

Forma 11C

 
Forma 16.jpg

Forma 16

 
Forma 16c.jpg

Forma 16C

 

Forma er tilgjengelig i 8 farger.

Forma-Colours.jpg
 
 

Sone 3 - Innendørs

Det sekundære området inne i bygningen, etter sone 2, krever et tekstilprodukt for å håndtere fuktighet. Disse produktene fungerer også godt i sirkulasjonsområder inne i bygget. Milliken har laget produktene Quadrus og Foris for dette formålet.

 
Milliken Quadrus i Sone 3.

Milliken Quadrus i Sone 3.

 

Quadrus (Sone 2 og 3)

Quadrus tilbyr den ultimate kombinasjonen av funksjon og design. Det gir beskyttelsen og ytelsen som forventes av Obex produktene mens det samtidig møter det estetiske og de ergonomiske egenskapene til Millikens teppefliskolleksjon. Quadrus leveres som 50 x 50 cm fliser med en bakside av ComfortBacking som forbedrer akustikken, har gode ergonomiske egenskaper og slitestyrke. Med en overflate av Econyl som består av 100% regenerert polyamid garn har Quadrus blitt laget for å stoppe urenheter og fuktighet ved døren, samtidig som det er enkelt å rengjøre. Quadrus er tilgjengelig i 3 design, Comet, Galaxy og Star, hver av dem er igjen tilgjengelig i flere farger. Designene er tilpasset for enkelt å kunne kombineres med Millikens kolleksjon av teppefliser.

Se alle Quadrus produktene

Last ned pdf med mer info om Quadrus

 
 
 

Installasjon av Obex

 

Millikens Obex er det originale ‘inngangspartimatte på boks’-produktet som gir en fleksibel løsning når det kommer til design, funksjon og kostnad. Videoen over viser hvor lett det er å installere Milliken Forma, Tergo og Prior ved spesielt å fokusere på hvor godt disse produktene sømløst kan benyttes på samme område. At Obex systemet er modulært gjør igjen at det oppstår minimalt med svinn under installasjon og at det er lett å erstatte en eller flere fliser hvis det kreves. Det forenkler også prosessen ved oppmåling og bestilling. Forma flisene består av 86% resirkulert materiale og lages av Milliken som er en av de få produsentene av inngangspartimatter som er karbon-negative. Obex produktene kan enten legges i brønn eller oppå undergulvet. Ta kontakt med oss for veiledning, tilbud og leveringstid på Millikens Obex system til inngangspartiene i ditt bygg.