2tec2-logo.png

2tec2 er vevde vinyltepper som kombinerer vitenskap og kunst i form av teknologi og håndverk.

 

For den belgiske familien Dewitte er 2tec2 et produkt de er lidenskapelig opptatt av. Familien kommer fra en tradisjonsrik bakgrunn fra Europas vevehovedstad Mouscron i Belgia. Det ene datterselskapet deres, Limited Edition, spesialiserer seg på håndlagde og eksklusive avpassede tepper. Dette er virkelig vakre kreasjoner som på en vellykket måte har modernisert og industrialisert de lange håndverkstradisjonene fra landets eldgamle veveindustri. For om lag 10 år siden hadde de ledig kapasitet ved produksjonsanlegget som lagde disse teppene. Det var da Dewitte familien kom med den kreative idéen å spinne en ny type syntetisk garn side om side med silke og ull. Resultatet er 2tec2.

Dewitte har siden opprinnelsen behandlet 2tec2 som en innovativ oppstartsbedrift. Produktet har gått gjennom utallige iterasjoner for stadig å forbedre egenskapene, samt å strømlinjeforme de ulike prosessene rundt bedriften og produktene. 2tec2 har i dag egne spinnemaskiner, et høyteknologisk laboratorium der samtlige produkter blir kvalitetsjekket daglig og egne maskiner for kutting og installasjon av baksidematerialet. 2tec2 produseres under et og samme tak i Belgia, noe som gir full kontroll over kvaliteten på gulvene.

Det første som slår deg med et gulv fra 2tec2 er den sofistikerte strukturen. De tynne runde trådene er vevd tett sammen i mønstre som leker med den tredimensjonale effekten fra høydeforskjellene. På nært hold kan man skimte de nøye utvalgte fargenyansene fra en gjennomtenkt pallett. 2tec2 har fem kolleksjoner: Shades, Colourful, Stripes, Hybrid og Play.


2tec2, Moonrock, Seamless Tiles

2tec2, Moonrock, Seamless Tiles


Shades

Denne kolleksjonen består av nøytrale fargetoner som svart, grå, brun og beige. Disse fargene er meget anvendelige og passer godt til de fleste interiørstiler. Shades kolleksjonen lar interiørelementer og andre materialer være hovedfokus, mens det på samme tid forankrer interiøret i et rent designelement som er med på å heve atmosfæren. Shades kan deles opp i seks ulike design: Barcode, Cracked Earth, Herringbone, Lustre, New Basic og Seamless.

Barcode

Barcode er et spektakulært design med en markant ton-i-ton stripeeffekt. Designet består av to farger: Quartz som har varmere beige toner og Diamond med sin kompromissløse gråhvite stil. Dette designet skjærer gjennom interiøret på en fremtredende måte og dominerer retningen i rommet.

Se Barcode her

Cracked Earth

Cracked Earth er et av de mer eksperimentelle designene i 2tec2s kolleksjon og gir et uttrykk av sprukket mark i ørkenlandskap. Her finner du to fargevariasjoner med Arid i lys beige og Rift i mørkebrunt.

Se Cracked Earth her

2tec2, Steel, Herringbone

2tec2, Steel, Herringbone

 

Herringbone

Et tettvevd design som virkelig understreker presisjonen i 2tec2s beherskelse av vevekunnskapen. Syltynne striper finner sammen i et perfekt fiskebensmønster. En perfekt kvalitet for et interiør for det profesjonelle bedriftsmarkedet. Designet har fire farger. Oyster er en lys, nesten ensfarget beige farge som gir fiskebensmønsteret en mer leken uformell tone. Sandstone bringer inn en blanding av brune, beige og sølvfargede tråder til en kul kombinasjon. Dune henter frem de absolutte beste fargene i 2tec2s kolleksjon og er med sin subtile karakter alltid en sikker og anvendelig farge. Steel er en farge i sort, grått og sølv og gulvenes svar på formell kleskode.

Se Herringbone her

 

Lustre

Smykket i kolleksjonen. Lustre er navnet på hvordan lyset reagerer når det treffer overflaten på en krystall, stein eller mineral. Ordet kan spores tilbake til det latinske ‘Lux’ som betyr lys og innebærer utstråling, skinn eller glans. Lustre er et imponerende designet gulv. Det abstrakte mønsteret slynger seg i krappe bølger bortover lengdene. Det mest spennende med Lustre er hvordan fargen endrer seg avhengig av perspektiv, synsvinkel og lyssetting. Dette er virkelig et av de mest dynamiske gulvdesignene i vår kolleksjon og virkelig et bevisst valg i et interiør, uten at det blir for dominerende eller krevende for oppmerksomheten. Lustre består av fire farger. Morion Brown er en behagelig brun farge blandet med tråder av beige og metall. Obsidian Black er den mørkeste og kanskje den roligste fargen av de fire med mye sort. Magnetite Grey finner en middelvei mellom det lyse og mørke og er derfor mer responsiv i forhold til de perseptuelle teksturendringene. Chromite Grey er den lyseste fargen av de fire Lustre designene med en overvekt hvitt forent med sort og sølv. Dette gir en lys, kjølig og elegant farge.

Se Lustre her

2tec2, Iron, New Basic

2tec2, Iron, New Basic

 

New Basic

De originale designene. New Basic er blant 2tec2s første design og er med det tidløse innovasjoner som demonstrerer produktets kontinuerlige relevans. Disse designene har en subtil flamme-effekt i bakgrunnen av teksturen som er meget tilgivende ovenfor smuss, rusk og rask. De behagelige ton-i-ton fargene fremstår som sofistikerte valg velegnet til å kombineres enten med kontrastelementer eller komplimenterende farger. Fra den lysebeige Topaz til den mørkegrå fargen Iron, her er det kun nedtonede, sikre fargevalg som det er vanskelig å gjøre feil med.

Se New Basic her

2tec2, Moonrock, Seamless Tiles

2tec2, Moonrock, Seamless Tiles

 

Seamless

Dette er det absolutt mest populære designet fra 2tec2. Årsaken er enkel: Det finnes så mange fordeler med sømløse fliser (Seamless Tiles). For det første er det det iboende bærekraftige elementet ved flis. Når man legger flis oppstår det mindre kapp og svinn enn når man har gulvdekker på rull. For det andre er transporten og selve bæringen av flisene enklere enn å håndtere ruller. Det tredje punktet til fordel for sømløse fliser ligger i navnet. Med dette designet er det nærmest umulig å se hver enkelt flis. Gulvet fremstår som en sammenhengende flate uten skjøter. Et meget ettertraktet utseende for profesjonelle beslutningstakere innen eiendom. Det fjerde argumentet for flis er hvor lett det er å erstatte en flis hvis uhellet skulle være ute og man får skadet eller sølt gulvet.

Seamess designet har flere legendariske farger. Moonrock er 2tec2s absolutte internasjonale bestselger og superstjernen i kolleksjonen. Den lyse gråbeige fargen er omtrent umulig å ikke like og den er veldig anvendelig med alt av farger og materialer. Coffee Bean er også en av 2tecs mest populære farger og har en god del mørkebrunt i seg. Det er noe naturlig og avslappende ved Coffee Bean som gjør den til et trygt valg. Fargen Planet består av gråtoner og er i likhet med Moonrock og Coffee Bean en meget anvendelig farge. Planet er kjøligere enn de to andre og har en anelse mer kontrast.

Se Seamless her

 
2tec2, Supernova, Colourful

2tec2, Supernova, Colourful

 

Colourful

Blå, gul, grønn, rosa og rød, med nyanser. Denne kolleksjonen introduserer fargesprakende tråder blant det nedtonede 2tec2 materialet. Vevemetoden gjør at perspektivet på gulvet avgjør fargen, dette gir en ny dimensjon til rommet og åpner opp mulighetene for å bruke sterke farger på en helt ny måte.

Se Colourful her

2tec2, Rebel Blue, Stripes

2tec2, Rebel Blue, Stripes

 

Stripes

Stripes kombinerer Shades og Colourful ved å legge fargesprakende kontraststriper i materialet. Resultatet er et oppsiktsvekkende gulv som konkurrer om all oppmerksomheten i rommet. Designet kommer både på rull og flis, der stripene på rullen går langs hele lengden og på flis blir stykket opp i abstrakte mønstre. Med dette designet skal man virkelig vite hva man driver med.

Se Stripes her

2tec2, Rosetta, Hybrid

2tec2, Rosetta, Hybrid

 

Hybrid

Serien er et svar på etterspørselen etter å få mer natur inn i interiøret. Hybrid består av naturfargede tråder som er vevd på en måte som gir et organisk og levende spill på gulvet. Det er et omfattende designverk som er gjort for å lage den tetteste og mest sømløse strukturen noensinne på et vevd vinulgulv. Dette innebærer at de sømløse flisene i Hybrid design har utrolig tette skjøter og det er således umulig å se at gulvet består av flis.

Se Hybrid her

Bildet fra vårt referanseprosjekt Hekta På Tur der det ligger 2tec2 Hexagon-fliser med den grønne Orbital fargen. Perspektivet gir den samme fargen flere nyanser.

Bildet fra vårt referanseprosjekt Hekta På Tur der det ligger 2tec2 Hexagon-fliser med den grønne Orbital fargen. Perspektivet gir den samme fargen flere nyanser.

 

Play

Takket være 2tec2s ekspertise, og det faktum at alle produksjonsledd er samlet under et og samme tak ved fabrikken i Belgia, har de kommet opp med Play. Dette er et program der du kan designe din helt egen form og skape et unikt mønster på gulvet. 2tec2s designavdeling har satt opp forslagene trekant, diamant, plank, heksagon og mini-firkant, men det er kun fantasien som setter grenser her! Ønsker du større eller mindre dimensjoner på disse formene er det også fullt mulig. Sammen med den jacquard-vevde overflaten som endrer farge avhengig av perspektivet er Play en helt ny måte å gi et nytt og dynamisk liv til gulvflaten. Hvis du ønsker å designe din egen form synes vi det er velidig spennende og hjelper gjerne til i prosessen. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg videre.

Se vårt referanseprosjekt Hekta På Tur

Last ned Play brosjyre her

Carpet-Layers_b_HR.jpg

Comfort Backing

På baksiden av alle gulvene fra 2tec2 finner du Comfort Backing. Dette er en bakside av felt som er med på å forbedre akustikken i interiøret. Comfort Backing hever den akustiske ytelsen på 2tec2 til langt over andre harde gulv og legger det på nivå med tepper. Med denne baksiden reduseres støy fra støt med 19 dB, lyd absorberes med αw 0,15 og trinnlyd reduseres med 70%. Comfort Backing er også med på å øke komforten for fotbladene og har gode ergonomiske egenskaper. Står du ovenfor akustiske utfordringer er gulvflaten et godt utgangspunkt der man kan starte utbedringene.

 
 
Thomas Vantieghem, Product Manager, 2tec2

Thomas Vantieghem, Product Manager, 2tec2

 

Bærekraft

2tec2 bidrar til BREEAM-prosjekter med sin A+ sertifikasjon.

2tec2s satsing på bærekraft forener deres forretningsstrategi med dagens sosiale og miljømessige mål. Denne forpliktelsen er innebygd i selskapets daglige drift, og resultatet er de bærekraftige produktene de produserer. Bærekraftig produksjon er en kontinuerlig forbedringsprosess, en prosess 2tec2 vil forbedre ytterligere i fremtiden og som er avgjørende for selskapets kjerneverdier. 2tec2 veves i Belgia og opprinnelsen til råmaterialene blir alltid nøye vektlagt. Et sosial engasjert team med fokus på kvalitet, bærekraft, helse og sikkerhet står bak produksjonen av 2tec2.

 

- Å innfri kundens forventninger er kjernen ved vår operasjon ved forsknings- og utviklingsavdelingen. Vi reagerer på tilbakemeldinger fra våre profesjonelle kunder med nye produktuviklinger. Vi produserer et gulv som inkluderer slitestyrke, funksjonalitet og generell komfort uten å neglisjere de bærekraftige utfordringene. Bærekraftig produksjon er en kontinuerlig forbedringsprosess. En prosess som vil fortsette inn i fremtiden og som er essensiell for våre kjerneverdier. Dette målet kan nås takket være vår integrerte produksjon og gode lagarbeid, der filosofien er å kombinere kvalitet, design og bærekraft.

Thomas Vantieghem, Product Manager, 2tec2

 

Energi

2tec2 investerer i fornybar energi. I dag kommer to tredeler av elektrisiteten til fabrikken fra solcellepaneler. Det endelige målet er å drifte hele selskapet utelukkende basert på grønn elektrisitet. Pågående forbedringer innen et effektivt energikonsum vil redusere 2tec2s fotavtrykk i miljøet.

Svinn

Svinn er ikke bare noe som oppstår i produksjonsprosessen, men også i transporten, på lageret, ved dødtid, overproduksjon og defekter. Vertikal integrasjon av 2tec2s produksjonsprosesser reduserer svinnet drastisk ved disse ulike energi-krevende prosessene. Siden vinyl er et termoplastprodukt kan det resirkuleres om og om igjen. Sådan er svinn fra produksjonen resirkulert inn i nye produkters livssyklus eller solgt for å benyttes i andre PVC produkter.

Materialer

2tec2 bidrar til BREEAM og LEED prosjekter med sin A+ sertifikasjon.
2tec2 inneholder ingen tungmetaller og er REACH* sertifisert.
2tec2 inneholder kun EU godkjente mykgjørere.
2tec2s topplag er 100% fritt for phtalater.
PVC er en termoplastikk som er laget av 57% klorin (fra industrielt salt) og 43% karbon. Det er derfor ikke like avhengig av olje og naturgasser som andre polymer som ikke er resirkulerbare. Materialet kan derfor ansees som besparende på naturressursene i kontrast til andre plastikk-materialer som er fullstendig avhengig av olje og gass.

*REACH er et regulativ innen EU som beskytter helse og miljø fra risikable kjemikalier.

2tec2 Bekreftelseserklæring BRE Global Verified EBP

Se alle 2tec2s produkter her

Se våre referanseprosjekter her