hain-logo.jpg
 

Om Hain Parkett      Produkter      Dokumenter

 

Naturoljet plank med store dimensjoner.

I hjertet av det grønne Bavaria i Tyskland holder Hain Parkett til. Familiebedriften spesialiserer seg på naturlig oljede plank og har investert betydelige summer i et toppmoderne produksjonsanlegg.

Produksjonen er tilrettelagt en skånsom behandling av trematerialet og et høyt nivå av håndverk fra de ansatte. Resultatet er plank som er helt unike og tilpasset et sunt innemiljø. Hain Parkett er pustende hygroskopiske gulv som er med på å regulere innemiljøet til et perfekt nivå.

Den naturoljede overflaten er spesialutviklet av Hain Parkett og gir den nærmeste kontakten til trematerialet man kan få på et tregulv. De naturlige tregulvene er en slitesterk investering takket være den komplekse og spesielt forsiktige prosessen ved overflatebehandlingen. Overflatens motstandsdyktighet og egenskap til å regenereres gjør den til det perfekte valget for nesten enhver bruk. Oljen lager fine krystaller under treverkets overflate, noe som opprettholder den naturlige overflaten og de pustende egenskapene til treverket. Disse krystallene bidrar samtidig med å øke slitestyrken og motstandsdyktigheten mot væske i treets overflate.

 
 

Made in Germany.

Hver plank er unik.

Bærekraftig. Sertifisert. Håndlaget.

Tradisjonell familiebedrift.

 
 
Vi har levert naturoljet plank fra Hain Parkett til dette kontorprosjektet i Hieronymus Heyerdahls gate . Se flere bilder og les mer om prosjektet her

Vi har levert naturoljet plank fra Hain Parkett til dette kontorprosjektet i Hieronymus Heyerdahls gate . Se flere bilder og les mer om prosjektet her

 
 

Den naturlige åpne overflaten på Hain Parkett er med på å balansere variasjonen i temperaturen og fuktigheten innendørs. I motsetning til lakkerte eller andre forseglede overflater påvirker Hain Parkett romklimaet på en positiv måte gjennom alle sesongene. I tillegg til gulvenes naturlige utseende og følelse så har Hain Parkett dermed også den unike egenskapen at det forbedrer interiørets luftkvalitet.

Tregulvene fra Hain Parkett behandles kun med selvherdende naturlige oljer, uten tilsetningsstoffer som inneholder lakk eller voks. Resultatet av dette er en naturlig myk overflate som er anti-statisk og som aktivt puster og betydelig reduserer mulighetene for husstøvmidd og allergi. Som et naturlig produkt ment for generasjoner blir også Hain gulvet vakrerer og vakrere med tiden. Med enkle vedlikeholdsprodukter, som såpe og balsam, er det lett å gi nytt liv til tregulvets overflate, uten behov for å slipe det.

 
 
 
Til denne vakre boligen på Nøtterøy har vi levert Hain Parkett i fargen Cashmeregrey oiled. Se flere bilder fra prosjekter her

Til denne vakre boligen på Nøtterøy har vi levert Hain Parkett i fargen Cashmeregrey oiled. Se flere bilder fra prosjekter her

 
 

Hain Parketts brede plank har en solid 3-lags konstruksjon. Vi tilbyr de tre tykkelsene 20 mm, 15 mm og 11 mm. De ulike tykkelse gjør kolleksjonen meget anvendelig. Det mest eksklusive produktet i Hains kolleksjon heter XXL Castello. Dette er plank med lengder opp til 7 meter og bredder på opptil 310 mm. Som et av de få selskapene som opererer internasjonalt har Hain hele sin produksjon under et og samme tak. Dette gir Hain full kontroll over produktet, fra tømmerstokk til ferdig plank. Hains pioneer rolle i å være først med naturlig tørking av treverket, sagd oveflatebehandling og oksygen-forsterkede olje-overflater understreker familiebedriftens innovative styrke.

 

Det mest eksklusive produktet i Hains kolleksjon heter XXL Castello. Dette er plank med lengder opp til 7 meter og bredder på opptil 310 mm.

 

Hain produserer rundt 350 000 m2 tregulv i året. Bedriftens filosofi handler om å ivareta det tradisjonelle håndverket og ha en produksjonslinje som er tilpasset spesialbestillinger av unike gulv. Dette gir kundene enorme valgmuligheter. Hain Parkett tar bevisst avstand fra masseproduksjonen og industrialisering og fokuserer på eksklusivitet.

 
 

Fra tømmerstokk til overflatebehandlet gulvplank

Det første leddet i produksjonsprossesen av Hain Parkett er innkjøp av råmaterialene. Hain har egne eksperter som sørger for at kun det beste materialer blir kjøpt inn fra skogbruk som klart og tydelig artikulerer sine bærekraftige strategier.

Topplaget til plankene blir deretter kappet av tømmerstokkene på en ressursbesparende måte. De blir så lagt til for-tørking. Dette blir etterfulgt av en kvalitetssjekk av materialene før man gjennomfører en etter-tørking.

En digital scanner garanterer perfekt sortering av treverket for ordrerelatert produksjon. Topplaget på om lag 4 mm limes deretter på underkonstruksjonen av furu. Noten på planken beskyttes av kryssfiner på kortsidene. Denne 3-lags konstruksjonen garanterer en høy dimensjonal stabilitet og slitestyrke.

Plankene slipes før teksturen lages og oljebehandlingen påføres, sidene blir profilert med not og fjær. Hain varmer opp treverket, noe som gjør at porene åpner seg og blir mottakelige for oljen. Deretter krystalliseres oljen under treets overflate. Det er dette som gir gulvene fra Hain de pustende egenskapene, samtidig som det øker slitestyrken og motstandsdyktigheten mot vann.

Hain-oljen, som er helt uten lakk og voks-liknende tilsetningsstoffer, påføres på en jevn og skånsom måte. Krystalliseringen og den naturlige tørkingen av planken kan ta flere timer til dager og gjentas to til tre ganger. Hain har laget spesielle tørkevogner med hjul, slik at de brede plankene kan tørke i fri luft uten å være i veien for resten av produksjonen.

Hver eneste plank blir til slutt undersøkt av Hains fagkyndige. Denne manuelle inspeksjonsprosessen har vist seg å være avgjørende for sluttresultatet og den høye kvaliteten på gulvene fra Hain.

Deretter pakkes planken og plasseres på lageret for utgående varer.

Sklisikkerhet, motstandsdyktighet mot vann, naturlig overflate som blir vakrere med bruk og det enkle vedlikeholdet med spesialsåpe og balsam er atributtene ved Hain Parkett. Gulvet gir interiøret en unik verdi som holder seg vakker i tiår. Sertifikasjonen av Hains produkter fra Deutsche Institut für Bautechnik bekrefter dette.

Fordelene med Hain Parkett

 • Made in Germany

 • Sertifiserte produkter (FSC, PEFC, IBR, DIBT, CE, Real Wood)

 • Brann-beskyttelses klassifikasjon Cfl-s1 for alle 3-lags gulv i tykkelsene 15, 17, 19 og 20 mm med helliming.

 • Sklisikker klassifisert R9.

 • Høy slitestyrke, stabilitet og stabile verdier takket være 3-lags konstruksjon med et topplag på 4 mm.

 • Høy verdi: Midt sjikt med stående årringer av furu.

 • Enkel installasjon takket være nøyaktige dimensjoner.

 • Stort utvalg av dimensjoner, overflater og mulighet for spesialproduserte produkter.

 • Klar til bruk! Ingen re-oljing nødvendig etter installasjon (bortsett fra overflater der dette er nødvendig), luktfri, ingen ventetid eller utfordringer med fremdriftsplan.

 • Oljet treverk gir en naturlig nærhet og varme til føttene.

 • En åpen overflate som med sine hygroskopiske egenskaper puster og gir liv til atmosfæren i rommet.

 • Enkelt å vedlikeholde og meget motstandsdyktig.

 • Muligheter for å reparere små bulker og ujevnheter med damp mopping.

 • Antistatisk overflate som forhindrer formeringen av støv i luften.

 • Ikke noe tropisk tømmer.

Se alle Hain Parketts gulv her

 
Hains minste plank har dimensjonene 780 x 120 x 11 mm og passer med det til fiskeben, engelsk -og kubemønster. Her avbildet i fargen Pearlgray oiled.

Hains minste plank har dimensjonene 780 x 120 x 11 mm og passer med det til fiskeben, engelsk -og kubemønster. Her avbildet i fargen Pearlgray oiled.