Cart 0
milliken-logo.png
 

Om Milliken Produkter Dokumenter

Neste generasjons teppeflisdesign med ComfortBacking, TractionBack og StainSmart.

Milliken ble stiftet i 1865 og har sitt internasjonale hovedkontor i South Carolina i USA. Siden starten har selskapet hatt en forskningsbasert tilnærming til å løse utfordringer.

Dette tankesettet gjør at selskapet nå har ansatt mer enn 100 personer med doktorgrad og en av verdens største privateide patentsamlinger på om lag 5000 patenter. Milliken ansetter idag litt over 12 000 personer internasjonalt, fordelt på 41 produksjonsfasiliteter i USA, England, Belgia, Frankrike, India, Kina og Australia og omsetter for 3,3 mrd. kroner. Teppeflisene til det europeiske markedet blir produsert ved fabrikken i Wigan i England. Fabrikken ligger i en tidligere britisk flybase som ble til under andre verdenskrig. De gamle hangarene rommer idag verdens mest avanserte produksjonsanlegg for teppefliser. Faktisk er Millitron-maskinene som lager Milliken teppeflisene så effektive og nøyaktige at de blir benyttet av konkurrentene i deres egen produksjon. Som et resultat av Millikens forskningsbaserte tilnærming har teppeflisene en hel rekke tekniske egenskaper som plasserer dem i en klasse for seg selv. På denne siden kan du lese mer om ComfortBacking, TractionBack og StainSmart og hvordan Milliken kan gi menneskene som skal bruke ditt bygg en bedre hverdag.

 

Våre Milliken prosjekter

Vi har levert Milliken til en rekke flotte prosjekter og er stolte over de vellykkede resultatene. Selv om vi tar fine bilder av prosjektene er den aller beste fordelen med Milliken noe som ikke synes, nemlig den gode akustikken. Hvis du vurderer Milliken til ditt prosjekt arrangerer vi mer enn gjerne en befaring i et eksisterende bygg, slik at du får hørt hvordan et behagelig innemiljø bør være. Kontakt oss for en befaring her. Du kan se flere av våre prosjekter her.

 

 

1503 unike teppeflisdesign

 

Claire Kimble, Senior designer ved Milliken, avslører hvordan det kreative designteamet har klart å bygge opp en portefølje på 1503 unike teppeflisdesign og hvordan de forsøker å introdusere farger og kreative mønstre på gulvet i konservative miljøer.

 

Millitron

Supersystemet som gir Millikens designteam den store kreative friheten heter Millitron. Dette er høyoppløselig digital mønstringsteknologi som ble utviklet av Millikens forskningsteam og er patentert av selskapet. Metoden gjør det mulig å skape komplekse mønstrede effekter og fargekombinasjoner, noe som var umulig å gjennomføre med produksjonsmetodene man hadde tidligere. Innovative og fascinerende design produseres ettersom mønster og farger sammenfaller med ulike teppekonstruksjoner.

Sømløse mønstre: Teppeflisdesignene kan skalere over større eller mindre områder, med sømløse design som matcher perfekt fra en flis til en annen.

Komplekse effekter: Mønstre kan være organiske og ha flere lag med en myk flytende overgang som løser seg opp og blander seg inn andre farger.

Enorm fargepalett: Mønstre produseres med sylskarp nøyaktighet og en klarhet basert på en enorm og stadig utfoldende fargepalett. Fargene spenner fra lyse og klare til subtile og mørke toner.

Rask levering: Fleksibiliteten til Millitron systemet gjør at det er raskt å sette opp maskinene for innfarging av materialene og enkelt å bytte mellom design, uten svinn og avfall. Minimum kvantum er vanligvis en boks og over 1500 design og fargemuligheter er tilgjengelig som ‘10 Day Quick Ship Programme’. Med tette tidsplaner kan Millitron teknologien være et positivt tilskudd til prosjektets tidsrammer. 

 

Millikens referanseprosjekter

Adobe

adobe-offices-london-gensler-14-1200x800.jpg

Adobe valgte det anerkjente arkitektkontoret Gensler til å utvikle hovedkontoret i London. Her ble det valgt flere design fra Millikens kolleksjon, blant annet Dissident 2.0, Hand Sketched og Triangular Path.

 

Avenue Hoche

Milliken Dissident EC1 Avenue Hoche Paris 8eme Dominique Binder Architects.jpg

Avenue Hoche i Paris ble tegnet av Dominique Binder Architects med Millikens Dissident 2.0 og EC1 på gulvet.

 

New Relic

new relic.jpg

New Relic utvikler en skybasert administrasjonsplattform for programvareutvkling og har flyttet inn i et nytt hovedkontor. Her ligger det Milliken teppeplank med dimensjonene 100 x 25 cm og designet Colour Compositions.

 

King’s College London

kings-college-london.jpg

King’s College i London har valgt Milliken teppeflis med støydemping slik at studentene får ekstra god konsentrasjon. John Robertson Architects valgte designene Circle Top View, Coin Laundry, Dissident og Culture Canvas, Street Art.

 

Shepherd & Wedderburn

Shepherd-&-Wedderburn.jpg

Advokatfirmaet Shepherd & Wedderburn valgte arkitektene Keppie til å tegne deres nye hovedkontor i London. På gulvet har de valgt Dissident 2.0 med overgangsfliser fra mørk til lys farge.

 

Vescom

6243_5.jpg

Til sitt dynamiske showroom valgte Vescom teppefliser fra Milliken i designet Dissident 2.0 med overganger fra ulike farger.

 

 

Comfort Backing

Baksiden av en teppeflis er det aller viktigste for gulvets ytelse, slitestyrke og bevaring av utseendet over tid. Den rette baksiden vil ikke bare sørge for at teppeflisen holder seg dimensjonalt stabil og flat på gulvet, den gir også fordeler når det kommer til akustikken, isolasjonen og bærekraften i interiøret. Ulike områder krever ulike typer baksider og å velge den rette baksiden er en viktig del av spesifikasjonsprosessen.

 
 

Reduserer utmattelsen i musklene med opptil 24%

Comfort Backing har en stor innvirkning på komfort og utmattelse. På slutten av dagen vil de ansatte i et kontor med Comfort Backing merke en stor forskjell på hvordan knærne, føttene, ryggen og anklene føles. Den kumulative effekten over uker og måneder har en stor innvirkning på den generelle helsen.

Fordelene strekker seg også lenger enn kun den fysiske helsen. En investering i Millikens teppefliser med Comfort Backing kan gi utbytte i form av økte produktivitet og forbedret moral. Innen retail og hospitality der komfort er en viktig del av kundeopplevelsen kan Milliken bidra til et mer avslappet og luksuriøst miljø der gjester føler seg mer hjemme og vil oppholde seg lenger.

Slik fungerer det: Den åpne cellestrukturen i putebaksiden av Millikens Comfort Backing har den samme oppbygningen og teknologien som man finner i joggesko for atleter. Milliken reduserer utmattelsen i musklene med opptil 24%. Ettersom justerbare skrivebord blir normen så er de ergonomiske fordelene ved Comfort Backing enda større, da det tilrettelegger for økt bevegelse.

 
milliken-ergonomi.png
 

 

Millikens Comfort Backing absorberer opptil 100% mer støy enn tepper med hard bakside.

 
milliken-lyd-absorbering.png

Lyd absorbering

Lyd absorbering referer til teppets egenskap til å absorbere (fremfor å reflektere) den luftbårne støyen fra kilder som menneskelig tale. Millikens standhaftige fibertyper reduserer sammen med Comfort Backing etterklangstiden og ekko. Dette leder til forbedret talekvalitet, noe som igjen forbedrer kommunikasjonen i samarbeidsmiljøer.

 
 

 

 

Millikens Comfort Backing genererer 24% mindre støy enn tepper med hard bakside og 90% mindre støy enn gulv med hard overflate.

 
milliken-lyd-generering.png
 
 

Generering og overføring av lyd

Effektlyd er den strukturelle vibrasjonen som oppstår når et objekt kolliderer med et annet, for eksempel føtter som treffer gulvet. Det kan genereres i et rom eller overføres fra et rom, gjennom en vegg eller et gulv. Støydistraksjon kan redusere produktiviteten med 60%. Ved å redusere støy genereringen og lydoverføringen mellom rom kan man lage roligere omgivelser og forbedre konsentrasjonen. Interiør med Millikens Comfort Backing er merkbart roligere. Milliken har utførlig testet og bevist at Comfort Backing reduserer effektlyd fra persontrafikk gjennom rom og med det får arbeidsplassen til å føles roligere og mindre stressende.

Kartlegging av lyd

På en arbeidsplass er det vanligvis mange forskjellige aktiviteter som finner sted og som krever ulike rom og akustiske løsninger. I henhold til LEED og Well metodikken har Milliken sertifiserte eksperter som kan bistå med fagkunnskap for å utvikle tilpassede soner og redusere distraksjoner for et passende nivå med privatliv. Millikens portefølje av produkter tilbyr ulike akustiske løsninger for et mangfold av områder. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg å finne riktig produkt til dine akustiske løsninger.

 

TractionBack

Legging av teppeflis uten lim.

 

Milliken har laget det mest avanserte innebygde systemet for installasjon av teppeflis og har med det fullstendig fjernet behovet for lim. TractionBack er et høyfriksjonslag som legges på baksiden av teppeflisene under produksjon. Belegget holder teppeflisene på plass uten at det er nødvendig med videre preparering av undergulv, primere, tape, dotter eller lim. Etter at det er installert vil teppeflisene med TractionBack ligge stabilt på gulvet uten å bevege seg til sidene, men det kan fortsatt bli løftet opp slik at man har tilgang til undergulvet.

  • Enkelt å løfte opp og erstatte: Teppeflisene med TractionBack kan enkelt løftes opp og legges ned opptil 3 ganger. TractionBack etterlater ingen, eller i verste fall veldig lite, rester på undergulvet.

  • Forbedrer innendørs luftkvalitet: TractionBack eliminerer VOC-avgassing som vanligvis er knyttet til lim under installasjon og tillater dermed raskere teppeinstallasjon og opphold i rommet.

  • Reduserer kostnaden ved leggearbeidet og materialer: TractionBack eliminerer behovet for å behandle gulvet med våte lim, det sparer tid og materialer og forhindrer skade på undergulvet. TractionBack eliminerer også behovet for ekstra dotter, lim, film eller tape.

  • Tillater raskere installasjon av teppeflisene: TractionBack eliminerer tiden man bruker på å preparere gulvet, spre det våte limet og ventetiden man bruker på at limet skal tørke. Som et resultat er lokalene tidligere klare for å bli brukt.

 

 

StainSmart

Beskytt teppeflisene mot flekker.

 

StainSmart er en patentbasert behandling av fibrene i topplaget av teppeflisene som gjør at væske og olje blir liggende som perler på overflaten istedenfor å trekke ned og lage flekker i tekstilet. Denne løsningen er ikke en overflatebehandling som forsvinner med tiden, men en iboende egenskap av de spesialproduserte fibrene. StainSmart har tre funksjoner mot flekker:

  • Frastøte flekker: Væske og olje blir liggende som perler på toppen av teppet og er enkelt å fjerne før det kan penetrere teppet og lage flekker.

  • Motstå flekker: Den kjemiske komposisjonen blokkerer innfargingspunktene i nylonsfibrene og forhindrer at flekker kan dannes i teppeflisene.

  • Slippe flekker: Stopper sølet fra å feste seg til overflaten av teppet og forenkler flekkfjerningen og det regelmessige vedlikeholdet.

 

Gamle fiskegarn blir til nye teppefliser

Healthy Seas jakter på gamle fiskenett som er etterlatt på sjøbunnen og resirkulerer dem til høykvalitets Econyl garn. Milliken bruker Econyl garnet i over 500 teppeflis-design. I følge FAO (United Nations Food and Agriculture Organisation) and UNEP (United Nations Environment Programme) så er 640 000 tonn fiskegarn dumpet i havet, noe som utgjør en tidel av alt marint søppel. Disse nettene, som kalles ‘ghost nets’ kan ofte bli funnet i nærheten av skipsvrak. Nettene forblir i økosystemet i hundrevis av år. Mange marine dyr som hvaler, skilpadder, fisker og fugler blir fanget i nettene, noe som har en stor negativ effekt på det marine økosystemet.

- Vi er ekstremt stolte over å ha Milliken om bord. Takket være støtten fra partnere som Milliken så kan initativet ha muligheten til å vokse og nå mål som kan øke oppmerksomheten rundt utfordringene ved marint søppel og mulige løsninger.” Maria Giovanna Sandrini, Member Of The Healthy Seas Steering Committee.

- I tråd med vårt engasjement for å ha en positiv innvirkning på helse, velvære og bærekraft er vi glade for å være en del av Healthy Seas. Dette gjør det mulig for oss å vise vår fulle støtte til dette verdifulle prosjektet og bidra til en fremtidig opprydding av havet. Millikens bærekraftig reise er i kontinuerlig utvikling og vi er stolte av å hele tiden utfordre oss selv for å bli enda bedre, men også for å bli transparente og bli holdt ansvarlige ovenfor samfunnet” Alison Kitchingman, Director Of Marketing And Design At Milliken.

Les mer om Healthy Seas her

 

 

Bærekraft

Bærekraft er selve kjernen ved Millikens filosofi om å ‘Gjøre det bra’ for verden. Milliken tror at en sunn bedrift og en sunn jordklode henger sammen og de holder seg selv ansvarlig til de høyeste etiske standardene. Milliken får størst tilfredshet av å lage produkter og tjenester som har en positiv påvirkning på verden. Selskapets innovasjonsprosess dreier seg om å ‘Gjøre det bra’ ved å lage produkter som gir ekstra verdi til menneskers liv, forbedrer helse og sikkerhet og ved å gjøre verden mer bærekraftig.

Over 100 år med miljømessig forvaltning

Milliken har vært en leder innen bærekraft i mer enn et århundre. Selskapets første resirkulerings-politikk ble laget i 1900 og de investerte i fornybar energi allerede i 1912. I 1960 hadde Milliken formelle avtaler for å beskytte naturressurser og de har sporet overskuddsvann og energi siden 1971. Milliken introduserte også sitt første PVC frie teppeflis med bakside i felt i 1986. Milliken har hatt stor fremgang mot å redusere det miljømessige fotavtrykket, men reisen mot bærekraftighet er under konstant utvikling. Milliken fortsetter å utfordre seg selv, samtidig som det er transparent og holdt ansvarlig ovenfor interessenter og samfunnet. Fremgangen innenfor bærekraft måles og rapporters via selskapets årlige bærekraftsrapport som er tilgjengelig for alle via nettsidene.

Les mer om Millikens bærekraftige utvikling her

Sertifiseringer

BREEAM - Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology
BREEAM evaluerer innkjøpet, design, konstruksjonen og driften av bygget. Majoriteten av Millikens nyeste introduksjoner når en BREEAM A+ sertifisering.

Innendørs luftkvalitet
Millikens teppefliser møter de høyeste standardene for innendørs luftkvalitet (IAQ - Indoor Air Quality). Innovasjoner som ComfortBacking, TractionBack, Obex lar Millikens produkter bli sertifisert av de høyeste industristandardene inkludert CRI Green Label Plus, DiBT og franske interiør standarder.

Miljøproduktdeklarasjoner
Samtlige av Millikens teppefliser har miljøproduktdeklarasjoner (EPD - Environmental Product Declarations. En EPD er et uavhengig verifisert og registrert dokument som kommuniserer transparent og sammenliknbar informasjon om produktets bærekraftige livssyklus.

LEED - Leadership in Energy and Environmental Design
Millikens teppeflis bidrar til poeng under både LEED 2009 og V4 programmene. Disse inkluderer poeng for materialene og for innendørs luftkvalitet på følgende måter:
Resirkulert innhold for hvert design.
Milliken Carpet Take Back program.
LCA og EPD tilgjengelig for nesten alle produkter.
Deklarasjon for ingrediensene i produksjonen.
Health Product Declarations (HPDs) tilgjengelig.
Årlig bærekraftsrapportering i samsvar med GRI (Global Reporting Initiative).
ISO 14001 leverandør forpliktelse
CRI Green Label Plus for IAQ krav.
TractionBack for limfri installasjon.
LEED innovasjonspoeng.

SKA-rating
SKA-rating er en metodikk for å vurdere bærekraften i kontor og retail interiøret. Samtlige Millikens teppefliser har en EPD som kvalifiserer til en SKA-rating på 6.

Ethisphere - Institutes World’s Most Ethical Company
Milliken er inkludert på listen over verdens mest etiske bedrifter i 9 år på rad. Ethisphere anerkjenner organisasjonens etiske og transparente kultur på samtlige nivåer. Milliken er et av kun 15 selskaper i hele verden som kontinuerlig har mottatt denne distinksjonen.

Se alle Millikens sertifiseringer her

Se alle produktene fra Milliken her