Prøvemateriale i Obers nye showroom La Materiautheque i Paris.

Prøvemateriale i Obers nye showroom La Materiautheque i Paris.

oberflex-logo.jpg
 

Om Oberflex Produkter Dokumenter

Verdens bredeste utvalg av finér i ekte tre.

Med over 60 trearter og nesten 600 ulike produkter setter Oberflex standarden innen laminatpaneler, både når det kommer til det estetiske uttrykket og de tekniske egenskapene.

Ober ble stiftet i 1925 i Frankrike av familien med samme navn. Siden den gang har selskapet utviklet seg til å bli ledende innen produksjon av laminatpaneler til vegger, tak og møbler. Oberflex er navnet på hovedkolleksjonen av trefinér. Fokuset til serien er at det alltid blir benyttet ekte tre i panelene. På et Oberflex panel er det derfor alltid det autentiske trematerialet man ser. I hjertet av selskapet ligger den tradisjonsrike kunnskapen om prosessering av tømmer. Dette innebærer en kunnskap om skogbruk og at det foreligger en samvittighetsfull forvaltning av naturressursene. Samtlige av Obers produkter er sertifisert i henhold til Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) som forsikrer bærekraftig skogsforvaltning. Ober Groupe eier idag en rekke merkevarer som tilsammen tilbyr et bredt spekter produkter til vegg, tak og møbler: Oberflex, Marotte, Pure Paper, Concrete LCDA, Obersound og Tectonique 5.5. Disse merkevarene gjør at vi kan tilby paneler i alt fra ekte tre, laminat, papir, metall og betong.

Teksturer og ulike overflatebehandlinger er Obers spesialitet.

 

Produktene

Oberflex er først og fremst kjent for å benytte ekte treverk i sine paneler. Grunnlaget for dette er Obers ekspertise i å finne og videreforedle råmaterialer fra verdens beste skogbruk. Konstruksjonen av panelene består av en kjerne av ekte tre, en bakside av forsterket kraftpapir og en spesialbehandlet overflate. Uttrykket til et panel avhenger av valget av treverk, kuttemetoden og sammensetningen (matching).

 
 
 
 

Trepaneler med tekstur av typen Sablés Wood Floating Oak 311. Prosjekt i regi av Sahuc & Katchoura Architects i Paris.

 
 

Kutting

 1. Flat-cut slizing: Tømmeret skjæres slik at panelene viser de fulle årringene til treverket.

 2. Quarter-cut slizing: Tømmeret skjæres slik at panelene viser rette trestruktureffekter.

Matching

 1. Random matching: Finér-panelene kommer fra ulike tømmerstokker, for å ivareta et mønster likt massiv tre. Panelene matches så for å harmonisere i farge.

 2. Bookmatching: Finér-panelene kommer fra samme tømmerstokk og i rekkefølge etter hverandre. Videre kan Bookmatching være Slip, der det er man ser omtrent den samme trestrukturen på panelene, og Open der trestrukturene er speilvendt mot hverandre.

 
sciences-po-04_3810.jpg
 

Oberflex paneler i Tectonique 5.5 serien kan benyttes på tak og vegg.

 

Oberflex paneler i lys eik og lønn på hyller og møbler hos Microsoft France Paris.

 

Overflaten

Oberflex finish er navnet på overflatebehandlingen som gis panelene. Behandlingen varmepresser et resin inn i overflaten av treverket. En eksklusiv behandling som gir treverket ekstremt motstandsdyktige egenskaper:

 • Motstandsdyktig mot slitasje

 • Motstandsdyktig mot slag

 • Motstandsdyktig mot ild

 • Motstandsdyktig mot sollys

 • Motstandsdyktig mot sigaretter

 • Motstandsdyktig mot riper

 • Kan vaskes med såpevann

 • Lar seg ikke påvirke av ordinære rengjøringsmidler

 

Oberflex Finish kommer i 5 ulike fremtoninger:

 1. Satin: Gir utseendet av vokset treverk. Merket med trekant.

 2. Pearlescent: Gir en silke / metallaktig effekt til treverket. Merket med sirkel.

 3. Matt: Forsterker det naturlige utseendet av treet. Merket med firkant.

 4. Børstet: Kombinerer den naturlige matte effekten med følelsen av trestrukturen. Merket med stjerne.

 5. Relief: Kombinerer utseended av Satin med følelsen av trestrukturen. Merket med diamant.

Bruksområder

Oberflex-kolleksjonen kommer som laminatpaneler klare for å limes til et fast underlag / plater, ferdig limt på plater, som akustikkpaneler (enten med laserperforering eller Obersound design) og som kantbånd. Oberflex kan benyttes på vegg, dører, tak og møbler.

Utvalgte referanser:

Hilton, Hyatt, Radisson, Waldorf Astoria, KFC, McDonalds, Microsoft, BNP, L’Oreal, Disney, Clarins, Givenchy, Hermés, Mont Blanc, Nespresso, Yves Rocher, Zara.