Om PG

Med beliggenhet i landlige omgivelser jobber PG ut i fra et tankesett om at det unike ligger i detaljene.

 

PG er en familiebedrift som besitter 35 års erfaring innen formidling av gulv og materialer til prosjektmarkedet og privatboliger.

Opprinnelsen til bedriften stammer fra året det unge paret Nina Thrap Kristoffersen og Pål Moe Kristoffersen oppdaget hovedhuset til Døvle gård i Stokke i Vestfold. Året var 1985 og hovedbygningene sammen med fem måls tom var skilt ut fra gården og til salgs.

- Foreldrene mine dro ut hit en sommerkveld og så på huset. Det var veldig idyllisk her den kvelden. Men huset var dønn falleferdig. Det var ikke isolert, og det var hull i taket, sier sønnen Henrik Thrap og ler.

Paret så imidlertid potensialet ved huset og eiendommen, uten at de kanskje innså at det skulle bli til et lite evighetsprosjekt.

- Vi har holdt på her i tredve år, men det begynner å bli ferdig her nå som vi har satt opp de to nye byggene, sier Pål.

Både kontor og showroom ligger på Døvle. Henrik ble en del av bedriften for seks år siden. Han forteller at samarbeidet mellom familiemedlemmene går bra.

- Jeg har på en måte vokst opp med det. Da jeg var ferdig med studiene var det naturlig å bli med. Etter hvert som jeg ble eldre så jeg også verdien i å tilbringe mer tid sammen med familien.

Mye av arbeidet består av tett oppfølging av prosjekter.

- Den opprinnelige idèen da de startet opp var å finne materialer og produkter som ikke fantes i Norge. På et tidspunkt fikk de en stor kunde som rettet fokuset mot gulv. Nå går vi tilbake til Påls opprinnelige idé ved å tilby produkter til gulv, vegg og tak, sier Henrik.

 

- PG yter meget rask, personlig og god service. Noe som støttes opp av gode kvalitetsprodukter.

Henriette Salvesen, Div.A Arkitekter

 

Ro til å tenke

For kunder og besøkende er det en opplevelse å komme ut på landet til et showroom som ligger omkranset av grønn natur så langt øyet kan se. Det er som om storbytrykket letter og hjernen klarner. Showroomet er stilrent innredet med et mangfold av materialer man kan fråtse i.

– Vi har alltid fokusert på kvalitet i det utvalget vi representerer av materialer. Dette gjenspeiles i alt fra tregulvet vi tilbyr fra Weitzer Parkett i Østerrike, til veggpanelene fra franske Ober eller teppeflisene fra britiske Milliken. Det ligger mye kunnskap og forskning bak utviklingen av disse produktene som sikrer godt inneklima og lang levetid, både i offentlig og privat miljø. 

I første etasje kan man sitte sammen rundt et prosjektbord og diskutere ulike løsninger og studere plantegninger. I andre etasje er det innredet et loftsrom. Her utgjør de hvite veggene og den lyse fiskebensparketten en nøytral ramme der man kan spre materialprøver utover, mens man jobber med skisser på medbragt laptop. Alt i en uforstyrret atmosfære, kun avbrutt av solstrålene som skinner inn gjennom vinduet.

- Det fine med å holde til her, er at alle som kommer har bedre tid til å snakke, og det gir oss en mulighet til å gi grundig veiledning, sier Pål.

 
 
 

Ekspertise

Henrik henter frem en perm med teppeprøver fra den britiske produsenten Milliken. Han kan bekrefte at vegg til vegg tepper blir stadig mer populære.

- Flere og flere kontorlokaler blir åpne løsninger noe som gjør at man stiller høyere krav til akustikken.

Flisen han viser frem har en filtbakside som fungerer som støydemper. Milliken har egne designteam som kontinuerlig jobber med å utvikle nye innovative produkter.

- Teppefliser er enklere å transportere og man får mindre kapp og svinn enn tepper på rull. For mange år siden, når man først fant opp teppeflisene, var det kun mulig å legge disse i sjakk. Overflatene hadde også ganske dårlig ytelse. Dette gjorde at folk gikk lei teppefliser. Det er så mye som har skjedd siden den gang. Nå har man sømløse design og væskeavstøtende overflater, forklarer Henrik.

 
 

- Jeg har ved flere anledninger benyttet PG til større og mindre prosjekter. Deres store utvalg av produsenter gir et mangfold av muligheter når man skal finne gulv. Sterk faglig kompetanse, god serviceinnstilling og blide folk gjør at det både er lett og hyggelig å samarbeide med PG.

Marianne Aaen Skaara, Scenario

 

Referanser

I porteføljen har Prosjektgulv alt fra ombyggingen av det gamle Rådhuset i Tønsberg, til Nordea sitt hovedkontor på Majorstuen og Oslo Lufthavn. På privatfronten dukker det opp den ene lekre leiligheten og eneboligen etter den andre.

- Våre kunder vil gjerne ha valgmulighetene. For dem er det viktig at hvert prosjekt blir så skreddersydd som mulig, sier Henrik.

En titt på prosjektene understreker at gulv ikke bare er gulv. Det handler om materialitet. Hvilken fargenyanse har underlaget, hvordan hentes den opp i vegger, tak og møbler? Hvordan føles det å gå på med sko, i sokkelesten eller barbeint? Hvor lang er levetiden, hvordan rengjøres det, og hvordan er miljøregnestykket?

 
 

- PG yter meget rask, personlig og god service. Noe som støttes opp av gode kvalitetsprodukter.

Henriette Salvesen fra Div. A arkitekter

 

Europeiske produkter

PG har i hovedsak europeiske produsenter. Det gjør det mulig å ha tettere kontakt med fabrikkene og følge med på produksjonen.

- Vi har forbindelser som vi har jobbet med i 15 år. Det er viktig oss å ha langsiktige og stabile samarbeidspartnere for å kunne gi en forutsigbarhet i markedet, sier Pål.

Han understreker at de på samme tid jobber med å hele tiden følge med på hva det er som utvikler seg i bransjen.