project_image_114_medium_fr.jpg
 
pure-paper-logo.png

Om Pure Paper      Papir      Metall     Dokumenter

 

Subtiliteten ved pregede mønstre

Ober har samarbeidet med den franske designeren Patrick Norguet om utvidelsen av Pure Paper kolleksjonen. 250 nye produkter og overflater er skapt i et kreativt samarbeid mellom de to som gikk over et og et halvt år. Produktene fordeles over to kategorier: Metal og Color. 

"A well-designed object, an object created through generous collaboration, is timeless." - Patrick Norguet.

“Vi har utviklet nye plater med teksturer som er helt ‘ute av boksen’ “, sier Patrick Norguet. Former er brukt for å lage pregede mønstre på panelene. “Jeg fant inspirasjon fra geometriske og planteliknende former”, sier designeren. Mønstrene er blant annet inspirert av murstein, bark, skjell, vrengte streker og sammenhengende kuber. De pregede mønstrene er inspirert av virkeligheten, men blir abstrakte, subtile og poetiske ved ren repetisjon. Det tok Patrick Norguet og Obers designavdeling over et og et halvt år å designe, velge og utvikle de pregede mønstrene. Dimensjonen av designet og defineringen av skaleringen er to veldig delikate stadier som bidrar til en perfekt balanse mellom mønstrene. “Prosessen ved å prege mønstre former materialet fremfor å skape volum. Dette gjør det mulig å leke med lys og skygge. Teknikken produserer en spesifik vibrasjon som varierer avhengig av lyset og størrelsesforholdene. Det fremhever farger, refleksjoner og overflatedetaljene” sier Patrick Norguet. 

Pure Paper Metal

Pure Paper Metal består av 131 modeller for interiør, laget av 12 originale pregede mønstre spesielt utviklet for applikasjon med metall. Paletten inkluderer fargetoner av kobber, rustfritt stål eller gunmetal grå. Fargene er tilgjengelige i børstet, glossy og ubehandlet finish. Kolleksjonen kan brukes alene eller som et supplement til andre Ober produkter og tilbyr arkitekter og designere nye estetiske perspektiver. Hovedmaterialene i Pure Paper Metal er rustfritt stål, kobber, messing og delikate fargetoner av champagne, gunmetal grå og blåtonet titanium grå. I tillegg til de børstede og speil-polerte overflatene er en spesiallaget behandling utviklet for kolleksjonen. Dette er en interessant og resolutt moderne ‘polert matt’ overflate til metallet og kan benyttes ved brune, svarte og kobber fargene. Pure Paper Metal var designet for å være tidløs kolleksjon. “Det er et produkt som er ment å blande seg inn og forsterke arkitekturen uten å være påtrengende. Det må brukes diskret!” sier Patrick Norguet. I tillegg er disse dekorative panelene veldig enkle å kombinere. Mønstrene produseres på en liten skala for å gjøre montering lett. Metallarkene limes på laminerte finér ark og kuttes slik som standard laminatpaneler, med de samme verktøyene, for å gjøre installasjonen så enkel som mulig for interiør og elementer som vegger, alkover og dører.

project_image_116_medium_fr.jpg

Pure Paper Color

Pure Paper Color består av 162 overflater for interiør og er laget ved 18 håndplukkede farger og 9 originale pregede mønstre. Fargene er ekstra-matte og dype med en autentisk papirfølelse. Pure Paper Color er tilgjengelig på rull eller paneler og kan derfor også brukes på Obers akustiske paneler og himlingssystemer. Pure Paper Color produseres ved nøye utvalgte fargejusteringer på høykvalitets gjennomfarget papir. Fargepaletten er distinkt og inkluderer toner av blå, grønn, hvit, beige og grå og burgunder. For hver farge er det mulig å raffinere fargepaletten ved å benytte et utvalg matchende fargetoner. 
 

project_image_115_medium_fr.jpg

Profil: Patrick Norguet

Patrick Norguets tilnærming til objekter og design er først og fremst fra et grafisk perspektiv. Siden barndommen har han alltid foretrukket skissebøker fremfor lærebøker, og fyllte dem alltid med tegninger og skisser. Hans fremoverlente arbeidsmetode er et kjennetegn han har hatt siden industridesign-studiet ved ESDI i Paris. Patrick Norguets karriere fikk en dramatisk vending i 2000 da Giulio Cappellini la merke til hans nå berømte Rainbow Chair. Han ble da inkludert i designmiljøet i Paris og opprettet sitt eget studio. Siden den gang har han designet for større produsenter som Tacchini, Kristalia, Cassina, Alia, Tolix og andre kjente merkevarer. For Patrick Norguet handler design om å skape positive opplevelser. Han er lidenskapelig opptatt av utvekslingen med produsenter, der kunnskapen om et fagområde blandes med impulsen av de kreative kreftene og der alle jobber forent opp imot de tekniske og økonomiske rammene i prosjektet.  Ved å la seg inspirere av alt rundt ham ønsker Patrick Norguet ikke å følge trender, men heller å gi form til produktet som er relevante og tidløse. "A well-designed object, an object created through generous collaboration, is timeless." - Patrick Norguet. Fra forbrukerprodukter til luksusobjekter, Patrick Norguet etterlater et autentisk og elegant uttrykk. I dag er han en essensiell figur på den internasjonale designscenen. 


Se Pure Paper kolleksjonen her:      Papir      Metall