toucan-t-logo.png
 

Om Toucan-T Produkter Dokumenter

We dress architecture.

Siden 1987 har Toucan-T produsert kvalitetstepper på rull med høy presisjon og fokus på kvalitet. Fabrikken ligger ved Krefeld i Tyskland og Made in Germany er et kvalitetsstempel ved samtlige av produktene. Toucan-T har spesialisert seg på bank og forsikringssektoren, kontorbygg og hotell, men leverer også til en rekke andre bruksområder. Mange av Toucan-Ts kundeforhold stammer fra 80-tallet, noe som tyder på at kundene er fornøyd og velger dem om igjen ved neste prosjekt. I tillegg har Toucan-T solide referanser fra flere av de største ferdigstilte kontorprosjektene i nyere tid i Berlin, München, Frankfurt, Hamburg og Düsseldorf. Vi har representert Toucan-T i mer enn ti år på det norske markedet og har flere fine referanseprosjekter også her. Kontorfelleskapet i Sentralen i Oslo er et av disse referenanseprosjektene der vi leverte ensfargede teppefliser i nålefilt. Toucan-T er en seriøs og samvittighetsfull produsent med tepper av svært høy kvalitet.

 
 

Teppeflis

Krefeld er et område med sterke tekstiltradisjoner og Toucan-T samarbeider i dag med det lokale universitetet og forskningsinstitusjoner om stadige nyvinninger innen tepper. Et konkret eksempel på dette er hvordan Toucan-T har ekspandert fra kun å fokusere på tepper på rull, til nå å kunne produsere teppeflis og teppeplank. Den nye satsningen er et direkte svar på behovet i det internasjonale markedet. Kontorlandskap som er i stadig endring og som åpner seg mer og mer opp gjør modulære teppefliser og plank til et bedre valg. Teppefliser gjør det enklere å forbedre akustikken, samt at de er mer miljøvennlige med tanke på svinn og kapp og at man ved endringer av vegger og møbler over tid vil kunne enkelt justere også på teppegulvet.


 

Cut, Loop og Woven

Toucan-Ts tepper på rull spenner over en bred kolleksjon som er delt opp i kategoriene Cut og Loop. Den første kategorien består av tuftede tepper med en overflate av kuttet garn. Denne overflaten og Toucan-Ts arbeid med innfarging av garnet og eksperimentering med materialet gjør at flere av teppene her har spesielle fremtoninger som glans, matthet og levende fargespill. Loop består av tuftede tepper på rull der trådene er er lagt i løkker. Siste tilskudd på stammen i denne kategorien er Woven serien som består utelukkende av tettvevde tepper med ulike teksturer. Tettevevde tepper har lenge vært foretrukket i kontormiljøer og arbeidsplasser på grunn av sine harde og sterke overflate som er robust mot slitasje.