Weitzer Parketts showroom i Østerrike.

Weitzer Parketts showroom i Østerrike.

 
wp-logo (1).png
 

Om Weitzer Parkett      Produkter      Dokumenter

Made in Austria since 1831

Weitzer Parkett lager gulv av ekte tre som gir rommet en naturlig atmosfære. Du kan føle, lukte og se treets karakter i sine utallige former.

Weitzer Parkett ble stiftet i 1831 og familieselskapet drives nå av syvende generasjon. Bedriften har over 600 ansatte og all produksjon skjer i Østerrike ved fabrikkene i Weiz og Güssing. Fabrikkene produserer årlig om lag 2,4 millioner kvadratmeter gulv og Weitzer Parkett er med det en av Europas største produsenter. Omsetningen er på om lag 69 millioner euro i året, med et stadig økende eksportmarked. Weitzer Parkett benytter kun råmaterialer fra bærekraftige europeiske skoger og avstår fra all bruk av tropisk tømmer. Samtlige av Weitzer Parketts produkter er godkjent av det tyske miljømerket the Blue Angel og GreenGuard. PG har representert Weitzer Parkett eksklusivt på det norske markedet i 15 år og har meget gode erfaringer med deres kolleksjon.

Farger inspirert av naturen

Naturen er den største inspirasjonskilden for Weitzer Parketts seks fargegrupper: Lava, Terra, Fire, Nature, Stone og Sand. Selv ved produksjonen av fargene er bærekraft og det økologiske ansvaret vektlagt. Hemmeligheten bak Weitzer Parketts farger ligger i bruken av de naturlige materialene og teknikkene som blir benyttet. Med prosesser som røking og damping, bruk av naturlige oljer og voks og ved å mikse sammen fargepigmenter fra mineralsalter har Weitzer Parkett et imponerende spekter av farger i sin kolleksjon. Den brede variasjonen innen mørke, medium og lyse farger er til for å møte etterspørselen etter et skreddersydd og personlig interiør.

 
Weitzer Parkett, WP 4100, Oak Trüffelgrau, Calm, bevelled, ProVital finish (oljet) lagt i Chevron mønster (fransk fiskeben).

Weitzer Parkett, WP 4100, Oak Trüffelgrau, Calm, bevelled, ProVital finish (oljet) lagt i Chevron mønster (fransk fiskeben).

 
 
lava.jpg

Lava

Sterke og kraftige fargetoner. De mørke nyansene lager mystiske og magiske skygger, noe som gir en atmosfære av tidløss skjønnhet.

 
fire.jpg

Fire

Lidenskapelige farger fra en ende av det røde spektrumet til det andre. Disse dynamiske, sterke fargene gir en følelse av velvære og vitalitet.

 
sand.jpg

Sand

Et glimt av sjøen. Fargetoner som minner om endeløse strender, fri luft og lyden av sjøen. Disse lyse tonene bringer en følelse av avslapning inn i livet ditt.

 
 
terra.jpg

Terra

Jordfargede toner - kilden til liv. Disse fargene er foreviget i brunt og vil forankre omgivelsene dine i varme og komfort.

 
stone.jpg

Stone

Et fargespekter full av overaskelser med sine mange nyanser. Fargene varierer fra kjølige, lette toner, til mer spennende mørkere versjoner som vil rommet et moderne preg.

 
nature.jpg

Nature

Raffinerte fargetoner. Subtile vakre nyanser, hverken lyse eller mørke. Tilbakeholdne og forsiktige, disse fargene vil gi en klassisk finish til rommet.

 
 
 
Weitzer Parkett, WP 4140, Oak Savanne, Calm, bevelled, brushed, PA+

Weitzer Parkett, WP 4140, Oak Savanne, Calm, bevelled, brushed, PA+

 

Treslag

Fra eik til bøk til furu - Det brede spekteret av treslag reflekterer mangfoldet i naturen. Weitzer Parkett innser sin påvirkningskraft som en av de ledende aktørene innen etterspørsel og foredling av tømmer. De har derfor tatt et sterkt standpunkt for bærekraftig skogbruk og avstår fra all bruk av tropisk tømmer. Omtrent 50% av tømmeret kommer fra lokale skogbruk innen en rekkevidde på 250 km fra Weitzer Parkett, resten kommer utelukkende fra nabolandene.

 
 
Eiche_EN.jpg

Eik (latin: Quercus)

Det stabile treslaget. Den karakteristiske, lang-levde eiken er blant verdens mest verdifulle tømmerslag. Denne tidløse klassikeren står for robusthet - tømmeret fra dette treet er slitesterkt, hardt, fast og elastisk på en og samme gang. Dette gjør det til et perfekt treslag for et bredt spekter av fargebehandlinger. Eik fungerer med de fleste møbelstiler og passer bra med gulvvarme. På grunn av dette er eik et av de mest valgte treslagene til gulv.

Opprinnelse: Hovedsaklig Østerrike, Ungarn og Krotia.

Buche_EN.jpg

Bøk (latin: Fagus Sylvatica)

Det fleksible treslaget. Bøk er Østerrikes mest vanlige løvtrær, og på grunn av dette ofte kjærlig referert til som "skogens mor". Det harde, slitesterke treet, med det fine, diskrete vekstmønsteret, er lett å dampbøye, hvor den beholder sin nye form etter dette. Det varierte utvalget av stiler som bøk gir, fra rustikk til elegant, gjør veden mest brukt i parkett etter eik. Bøk gir særegne lysgule til rosabrune fargestoffer.

Opprinnelse: Østerrike, Ungarn og Slovakia

 
Nussbaum_EN.jpg

Valnøtt (latin: Juglans nigra)

Den dyrebare treslaget. Valnøtt er et av de mest verdifulle og ettertraktede tømmerslagene. Valnøtt har i flere århundrer blitt ansett som et av de mest verdifulle treslagene for produksjon, ikke bare av parkettgrulv, men også for møbler og musikkinstrumenter. Takket være fargen, som varierer fra matt til svartbrun, og det naturlige spillet i treverket, får valnøtten et attraktivt estetisk preg og en luksuriøs atmosfære. Valnøttens varierte utseende gjør det til det ideelle valget for de som ønsker å skape effektive kontraster.

Opprinnelse: Sentral-og Øst-Europa, USA

Robinie_EN.jpg

Akasie (latin: Robinia Pseudoacacia)

Det robuste treslaget. Tømmeret fra det staute akasietreet har et bredt spekter av bruksområder. Det er et av de tyngste og hardeste innendlandske treslagene og har et høyt nivå av motstand. En spesiell egenskap for akasie er dets motstand mot forvitring, samtidig som den er meget stabil og fleksibel. Visuelt er akasiens distinkte struktur og varme, rødbrune farger, noe som blir hentet ut ved hjelp av en dampprosess, meget behagelige.

Opprinnelse: Ungarn

 
Esche_EN.jpg

Ask (latin: Fraxinus Excelsior)

Det levende treslaget. Takket være den høye kvaliteten på treslaget utgjør asken en av de mest verdifulle løvskogene i Europa, sammen med bøk og eik. Det uttrykksfulle, tydelig strukturerte treeet, med sine uttalte årringer, er hardere, tøffere og mer fleksibelt enn andre trær. Ask er derfor populært når det stilles krav til seighet og fleksibilitet. Takket være den spesielle merkingen med en brun kjerne, er asken ofte kjent som "kjerneasken".

Opprinnelse: Østerrike, Ungarn, Kroatia og Ukraina

AhornCanadisch_EN.jpg

Kanadisk lønnetre (latin: Acer saccharum)

Det sjarmerende treslaget. Kanadisk lønnetre er både hardere og mer karakteristisk enn fjell lønnetreet. Sukkerlønn, som dette treet også er kjent som, på grunn av den berømte lønne-sukkeret som kan produseres fra treets saft, er et av de mest verdifulle av lønnartene. Med en øyeformet tekstur og en varme i treverket, er den kanadiske lønnen populær blant de som ønsker å kombinere den med andre treslag. På grunn av hardheten har lønnetreet et bredt spekter av bruksområder i forhold til andre lette trearter.

Opprinnelse: Canada og Nordøst-USA

 
Bergahorn_EN.jpg

Platanlønn (latin: Acer pseudoplatanus)

Med sin enkle, jevnt strukturerte dyrebare hardved og skinnende, hvit-gule fargestoffer, er platanlønnen en av de letteste i sitt slag som finnes i Østerrike. Takket være sine fine porer har dette treet en spesielt "ren" effekt, en grunn til at den er så populær blant produsenter av kjøkkenutstyr og barneleker. Den lyse fargen på platanlønn gir levende områder en lyshet som gjør at alt rundt det virker spesielt lyst og muntert.

Opprinnelse: Østerrike og Slovakia

Kirschbaum_EN.jpg

Kirsebær (latin: Prunus avium)

Det varme treslaget. Kirsebær fortsetter å være en klassiker i møbelverden, og det var det mest populære tre i tidsperioden Biedermeier og Art Nouveau. Gang på gang motiverte dette dyrebare treslaget designere opp i gjennom tiden til å skape elegante, vakkert utformede og komfortable møbler. Den rødbrune brunfargen gir et interiør et varmt og behagelig utseende. De livlige, naturlige årringene gjør den spesielt dekorativ og passer perfekte til bruk som en kontrast til hvite eller mørkere treslag.

Opprinnelse: hovedsakelig Østerrike og Kroatia

 
Zirbe_EN.jpg

Sembrafuru (latin: Pinus cembra)

Sembrafuru er et av de få innenlandske treslagene i Østerrike som i tillegg til de slående årringene, bestående av mange mørkebrune knuter, har en gjenkjennelig duftende aroma som henger sterkt i luften. De essensielle oljene som finnes i furuskog har vist seg å ha en positiv effekt på vår helse og velvære. Ifølge en undersøkelse fra Joanneum Research Austria reduserer furuskog hjertefrekvensen og fremmer regenerering i kroppen. Sembrafuru har også en positiv innflytelse på vår følsomhet for værforholdene. Furuskog har også en høy antibakteriell effekt, og fungerer til og med som en effektiv beskyttelse mot insekter takket være de spesielle stoffene som finnes i den. Som et resultat er stein furu primært brukt i soverom og velvære områder.

Opprinnelse: Utvalgte fjellområder i Østerrike

 
 
Weitzer Parkett, WP Charisma Plank, Oak Pure, Wild Colorful, bevelled, brushed, ProVital finish (oljet).

Weitzer Parkett, WP Charisma Plank, Oak Pure, Wild Colorful, bevelled, brushed, ProVital finish (oljet).

 

Overflatebehandlinger

Weitzer Parkett leveres med ferdig behandlet overflate. Vi tilbyr tre ulike behandlinger: ProVital finish, ProActive+ og ProStrong.

 
pvf.png

ProVital finish

Olje fra naturlige plantebaserte råmaterialer og naturlige resiner som forsegler porene*
Du ser en sateng matt overflate.
Du føler den naturlige trestrukturen.

Intelligente egenskaper
Regelmessig vedlikehold frisker opp overflaten. Det passer derfor godt for kommersielle applikasjoner.
Spesielt pustende.
Kan delvis renoveres.
*Det er viktig at et ekstra lag ProVital finish legges på gulvet etter installasjon hvis det er installert i et offentlig område.


 
pa+.png

ProActive+

7 lag matt lakk. Kombinerer fordelene med ProStrong overflaten (vedlikeholds-fri) med det estetiske uttrykket til den naturoljede overflaten ProVital finish.
Du ser den naturlige overflaten.
Du føler porene.

Intelligente egenskaper
Vedlikeholdsfri til bruk i privatboliger.
Sertifisert i henhold til ÖNORM 2354 (den høyeste standarden for ripebestandighet og motstandsdyktighet mot et utvalg kjemikalier etc.)

 
ps.png

ProStrong

7 lags eco-lakk forsegling gir en sateng gloss overflate.
Du ser en sateng gloss oveflate.
Du føler en uniform lakkert overflate.

Intelligente egenskaper
Vedlikeholdsfri til bruk i privatboliger.
Sertifisert i henhold til ÖNORM 2354 (den høyeste standarden for ripebestandighet og motstandsdyktighet mot et utvalg kjemikalier etc.)

 
 

Ekstra behandlinger

Med over 180 år innen behandling og foredling av tre tør Weitzer Parkett å kalle seg eksperter. Det kreves nemlig kunnskap for å vite hvor stor dose naturlig olje man trenger for å gi et gulv optimal beskyttelse. Overflater som har blitt tungt behandlet krever mer olje for å sikre at det kommer inn i hver pore. Dette intensiverer fargen, noe som gir deg et helt unikt naturprodukt. Weitzer Parketts standardsortiment består av slipte (sanded) eller børstede (brushed) kvaliteter. Et slipt gulv vil være helt glatt, og fremstår som meget eksklusivt. På et børstet gulv vil du kunne kjenne en svak tekstur av materialets årringer og detaljer. Fordelen med børsting er at det er mer tilgivelig ovenfor riper og urenheter blir mindre synlig. Via Weitzer Parketts iDesign program tilbyr vi også tre ekstra overflatebehandlinger: Deep Brushed, Intensely Brushed og Scraped.

 
 
gebuerstet.jpg

Brushed

En raffinert behandling som skaper en diskret børstet effekt, og fremhever treverkets egenskaper, og gir den naturlige strukturen av årringene.

 
stark_gebuerstet.jpg

Deep Brushed

En mer uttalt børstet effekt som avslører de skjulte nyansene i tømmeret og understreker materialets sanne karakter.

 
 
wild_gebuerstet.jpg

Intensely Brushed

Håndlagde detaljer gir et imponerende sluttresultat. Med denne behandlingen blir hvert gulv omgjort til et unikt og indivuelt stykke arkitektur.

 
reliefgehobelt.jpg

Scraped

Sagde effekter gir autentiske detaljer, samtidig som den forsiktige og varierte teksturen sammen med en spesiell børstet effekt gir en meget behagelig følelse for føttene.

 
 

Dimensjoner

Vi gir deg valgmulighetene, du tar avgjørelsene: Med fire forskjellige formater; Plank, Wideboard, Block og Strip, kombinert med et bredt utvalg av installasjonsmønstre har vi trolig et av de største utvalgene når det kommer til design av tregulv.

 
 

Plank

Naturens aller fineste. Kun 17% av stammen av et tre kan brukes for å lage plank! Det gjør hver enkel plank til et unikt og verdifullt element.

Fordeler med plank
Store lengder og bredder gir et unikt uttrykk.
Trematerialet får maksimalt med spillerom noe som gjør seg godt i større rom.
Et elegant og tidløst materiale for generasjoner.
Karakteristikken ved trematerialet ivaretas til det fulle og sikrer at hvert gulv er unikt.

Tilgjengelige dimensjoner
Grand Plank 2400 x 280 / 240 / 193 x 14 mm
WP Charisma 2245 x 193 x 14 mm
WP Comfort Plank 1800 x 175 x 11 mm
WP Quadra 1800 x 175 x 14 mm

 
 

Wideboard

Dette er formatet mellom Plank og Block. Dimensjonene på planken er med på å visuelt åpne opp rom og gi et inntrykk av mer plass. En størrelse som ikke er vanlig og ofte blir oppfattet som et bevisst stilfullt valg med særpreg.

Fordeler med Wideboard
Generøst format mellom plank og blokk utseende.
Uttrykk av moderne design.
Spesielt godt egnet til store kommersielle  områder eller boligområder.
Passer godt inn i mindre rom.
Estetisk tiltalende.

Tilgjengelige dimensjoner
WP 4140 1400 x 140 x 11 mm
WP 4100 1000 x 125 x 11 mm
WP Charisma 2 stavs 2245 x 193 x 14 mm

 
 

Block

Gir mer dybde til et interiør. En parkett som passer enhver stil. Blokkutseendet er et tidløs klassisk design. Dette anvendelige formatet passer med de fleste interiør situasjoner.

Fordeler med Block
Det største utvalget i installasjonsmønstre: Fiskeben, skipsdekk, terningmønster, firedobbel-flette, diagonal lamell og Chevron.
Et tidløst klassisk format.
Harmoniserer med de fleste interiørstiler.
Passer perfekt i kombinasjon med andre produkter. F.eks. hvis man har eksklusiv Plank i hovedrom (stue, kjøkken) og rimeligere Block i tilstøtende rom (soverom, gang, bod).

Tilgjengelige dimensjoner
WP 450 500 x 65 x 11 mm
WP Charisma 3 stavs 2245 x 193 x 14 mm

 
 

Strip

Står for design. Moderne og mangfoldig. Den nyanserike stripen gir et rom for personlighet, uavhengig av hvilken treslag eller fargetone som benyttes.

Fordelene med Strip
Unikt design fra Weitzer Parkett.
Fler-fasettert striputseende i moderne design.
Gir rommet et livlig utseende og et personlig preg.
Ekstraordinært effektiv, spesielt når det er installert i trapper (fossefall).

Tilgjengelige dimensjoner
SP Strip 45 360 x 108 x 11 mm

 
 
WP Strip 45, Oak Kaschmir, Calm, ProActive + (7 lag mattlakk)

WP Strip 45, Oak Kaschmir, Calm, ProActive + (7 lag mattlakk)

 

Sortering

Parkett er et ærlig gulv med en unik karakter. Med et tregulv bringer du naturen direkte inn i ditt hjem. Følelsen under føttende, klimaet innendørs og atmosfæren i rommet påvirkes av materialet. Ved å omfavne det naturlige spiller man også på lag med de bærekraftige prinsippene.  I tråd med Weitzer Parkett sin tankegang utnytter de så mye som mulig av hver trestamme. Dette er årsaken til at vi tilbyr produktene i seks ulike sorteringer. Ved å velge en sortering med mer liv, kvist og yteved sørger du også for at mer av trestammen blir brukt.

 
 
Exquisit_EN.jpg

Exquisite

Gir et elegant og rolig uttrykk i årringene og fargen.
Minimalt med kvist.
Subtile årringer.
Uten yteved.

 
Ruhig_EN.jpg

Calm

Dette er en tidløs blanding av vanlig og dekorative årringer.
Små kvist.
Naturlige variasjoner i fargen.
Uten yteved.

 
 
Lebhaft_EN.jpg

Lively

Denne sorteringen har et større antall kvist. Fargen er jevn og balansert helt uten yteved.
Kvist.
Definerte årringer uten yteved.

 
LebhaftBunt_EN.jpg

Lively Colourful

Denne sorteringen tilbyr naturens fullstendige mangfold. Andelen yteved gir et gulv med et fargerikt uttrykk.
Kvist.
Yteved og naturlige årringer.

 
 
Wild_EN.jpg

Rustic

En sortering full av liv som viser den naturlige veksten og modningsprosessen av eiken.
Kvist uten begrensning av størrelsen.
Fylte kvist og sprekker.
Grove farger og strukturforskjeller.
Uten yteved.


 
WildBunt_EN.jpg

Rustic Colourful

Andelen yteved resulterer i en fargerik fremtoning og treet viser sitt fulle naturlige uttrykk. Viser karakter og lar treet leve som en del av naturen.
Kvist uten begrensning av størrelsen.
Fylte kvist og sprekker.
Yteved og naturlige årringer.
Grove farge og strukturforskjeller.


 
Weitzer Parkett, WP Charisma, Oak Auster, Rustic, ProVital finish (oljet)

Weitzer Parkett, WP Charisma, Oak Auster, Rustic, ProVital finish (oljet)

 

Legging

Helliming

Garantert uten mykgjørere: Weitzer Parkett er den første og eneste produsenten på markedet som tilbyr en fullstendig løsning helt fri for mykgjørere; Fra parkettgulvet til limet.
Alle Weitzer Parketts gulv kan hellimes.
Dette er den ideelle installasjonsteknikken for parkettgulv som skal brukes på lang sikt.
Reduserer akustisk støy med 50% (10 dB).
Helliming er perfekt i kombinasjon med varme i undergulvet (med unntak av bøk, platanlønn og kanadisk lønn som har begrenset tilpasningsdyktighet med varme i undegulvet).
Passende undergulv: Sement, asfaltbetong, OSB-installasjonspaneler og gulvbelegg av sponplate (V100 / E1) og flytesparklet undergulv.
Anbefalt lim: Profi SMP Kleber No. 950 uten mykgjørere.

 

Flytende installasjon

Flytende, uten bruk av lim, ved bruk av dobbel-klikk systemet (WP Charisma produktene) eller ved å lime not og fjær (WP Quadra produktene).
Dette er den ideelle installasjonsteknikken hvis man på sikt skal flytte eller fjerne gulvet.
Undergulvet må være rent, tørt, rett og solid. Variasjoner opptil 2 mm per 100 cm må utjevnes.
Alle vegg til vegg tepper må fjernes.
Gamle PVC eller linoleum gulv kan beholdes.
Akustikken kan forbedres med opptil 20 dB ved å benytte Weitzer Parketts naturlige fiberunderlag WP Sekura.
Ved installasjon på gulvarme-system vennligst merk: Overflatetemperaturen må ikke overskride 26°C. Høyere temperaturer kan forårsake skader som ikke lar seg reparere. Weitzer Parkett må kun installeres i rom som er klare for å bli bodd i. Romtemperaturen må være minst 18 °C med en relativ fuktighet på mellom 40 og 60%. Pakkene med Weitzer Parkett må akklimatiseres i flere dager på stedet og pakkene skal ikke åpnes før gulvet skal legges.

Last ned instruks for installasjon av WP Charisma her

 
 

Mønstre

Installasjonsmønstre for Plank

Installasjonsmønstre for Wideboard

Installasjonsmønstre for Block

Installasjonsmønstre for Strip

Installasjonsmønstre for kombinasjon av ulike produkter