Nordstrand

 
villa-nordstrand.112.jpg
 
 

Vi har levert Weitzer Parkett til denne rålekre villaen på Nordstrand.

 
 
 

Villa Carlton er et hus i jugendstil fra 1920 som ligger på Nordstrand med utsikt over Oslofjorden.

 
villa-nordstrand.121.jpg
villa-nordstrand.114.jpg
 
 

Interiørarkitekt Mie Grevstad hos Magenta er ansvarlig for innredningen i det gjennomførte boligprosjektet på 300 kvadratmeter.

 
 
 

Kunden ønsket et klassisk landkjøkken med industrielt preg. Elen Møbelstudio har etter instruksjoner fra Mie bygget spesialinnredning i samme stil som kjøkkenet til flere av rommene, og på den måten bevart originaldetaljer samtidig som man har utnyttet plassen til oppbevaring og garderobe.

 
villa-nordstrand.053.jpg
 
villa-nordstrand.057.jpg
 
villa-nordstrand.122.jpg
 
villa-nordstrand.038.jpg
 
 
villa-nordstrand.051-FIX.jpg
 
 

Gulvet ble levert ubehandlet (ProFine) fra frabrikk. Stavene ble hellimt til undergulvet og overflaten ble oljet og hvitpigmentert. Dimensjonene på stavene er 500 x 60 x 21mm. WP Classic 521 er et presisjonsprodukt, der not og fjær passer perfekt sammen på hver stav.

 
 
 

Et massivt tregulv kan slipes ned og behandles på nytt mange ganger og kan derfor få nytt liv og endre fremtoning. Vi synes det er morsomt å ha bidratt med et gulv som er med på å fremheve og videreføre en klassisk stil i et snart hundre år gammelt hus.

 
villa-nordstrand.045.jpg
villa-nordstrand.026-FIX.jpg
 
 

Veggene er malt i Plummet (spesialblanding) og Pavillion Grey fra Farrow & Ball. Vi har levert fiskebensparkett fra Weitzer Parkett til boligen. Gulvet består av massive eikestaver av typen WP Classic 521.

 
 
 

Gulvet ble levert i Original sortering. Dette vil si at man benytter mer av tømmeret til produksjonen. Resultatet er et gulv med mer liv da du kan se de lyse stripene fra yteveden på hver enkelt stav.

 
villa-nordstrand.030.jpg
villa-nordstrand.024.jpg
 
 

Legg merke til detaljnivået på lister og på dørene.

 
 
 

Det kreves litt ekstra av gulvelegger for å legge et slikt gulv. For det første bør han være kjent med å lime gulv, og får det andre være komfortabel med å legge bord og gjøre seg flid i overgangene fra et rom til et annet. Her er resultatet slående vakkert og et perfekt eksempel på hvordan det skal gjøres.

 
villa-nordstrand.018.jpg
villa-nordstrand.013.jpg
 
 

Summen av alle de personlige detaljene utgjør tilslutt hjemmet.

 
 
 

I denne flotte villaen er gulvet nesten som et eget kunstverk i seg selv. Vi håper dette massive tregulvet får et langt liv og at det blir satt pris på i mange år fremover.

 
villa-nordstrand.007.jpg
villa-nordstrand.008.jpg
 
 

Vi takker for tilliten i dette prosjektet og at valget falt på vår Weitzer Parkett. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har et liknende prosjekt. Vi har et bredt utvalg med mange farger, tresorter og dimensjoner og vi bryr oss om sluttresultatet.

Les mer om prosjektet i Maison Interiør nr. 3, 2016 fra side 110 (http://www.klikk.no/maison/)

Produkt: Weitzer Parkett (WP Classic 521 Oak)
Interiørarkitekt: Magenta
Fotograf: Ragnar Hartvig


PG