Sentralen

 
sentralen01.jpg
 
 

Sentralen består av to verneverdige bygg i Øvre Slottsgate 3 i Kvadraturen i Oslo. Bygningene er eid av Sparebankstiftelsen DNB og har fungert som bankbygg siden 1822. Vi har levert tepper fra Toucan-T til det spektakulære rehabiliterngsprosjektet.

 
 
 

KIMA Arkitektur og Atelier Oslo står for arkitekturen og interiøret i totalrehabiliteringen av de ærverdige bygningene. Teppet består av robust nålefilt i en moderne beige farge ved navn Coast 6007 og er godkjent til ‘EN 1307 commercial heavy extreme 33’.

 
sentralen12.jpg
 
 
 
 
 
 
 

Med sine 12 000 kvadratmeter rommer Sentralen nå over 300 kulturprodusenter og samfunnsinnovatører og har over 20 scene og produksjonsrom med kapasitet på opptil 800 personer.

 
sentralen08.jpg
sentralen10.jpg
 
 

SoCentral er en inkubator og et coworking space som disponerer store deler av arealene der teppene ligger. Medlemmene i SoCentral jobber i hovedak med å løse samfunnsutfordringer.

 
 
 

Den tette strukturen på Felt teppe gjør at hver enkelt flis knapt synes. Noen av fordelene med teppefliser er at de er enklere å transportere og det blir mindre kapp og svinn ved installasjon enn ved teppe på rull. Man kan derfor også si at det er en mer miljøvennlig og bærekraftig løsning.

 
sentralen04.jpg
sentralen07.jpg
 
 

Disse lokalene har en tidløs røff og industriell look som er designet for å bli brukt mye i mange år fremover. Nålefilt teppet er en retro klassiker og et bevisst valg av Atelier Oslo for dette formålet.

 
 
 

Rehabiliteringen av Sentralen har gitt et prosjekt som er prisbelønt og annerkjent over hele verden. Vi er ekstremt stolte av å ha fått bidra med gulv til dette detaljorienterte prosjektet. Ta kontakt med oss dersom du vurderer en røff stil på kontoret eller vil snakke med noen med erfaring fra coworking space. Vi hjelper deg gjerne!

Les mer: Sentralens arkitektur

Produkt: Felt 6007, flis, Toucan-T 
Arkitekt: KIMA & Atelier Oslo 
Gulvlegger: Buer Gruppen
Entreprenør: AF Gruppen
Foto: Anne Bråtveit

 
sentralen05.jpg
PG