Sjøfartsbygningen

 
prosjektgulv151.jpg
 

Sjøfartsbygningen i Oslo sentrum har gjennomgått en omfattende totalrenovering der vi har bidratt med gulv fra Weitzer Parkett.

 
 
prosjektgulv129.jpg
 
 

Bygget ble tegnet av arkitekten J.O. Hjorth i 1915 og var Oslos første rene forretningsgård. Bygningen har seks fulle kontoretasjer på totalt 18500 kvadratmeter og en kantine med heldekkende vinduer mot Rådhusgaten.

 
 
 

På taket anlegges en helt ny takterrasse med utsikt utover hele Oslo. Krohn Interiørarkitekter AS er ansvarlig for interiøret i prosjektet, der vi har levert gulvene WP Strip 45, WIP 450 (lamellstav) og WP Classic 521 Old Oak (massiv stav).

 
prosjektgulv153.jpg
prosjektgulv152.jpg
 
 

Bildene viser gulvet WP Strip 45 som ble levert med overflatene Oak Taupe, en mørk grå farge, og Oak Kaschmir, en lys hvitpigmentering. 

 
 
 

WP Strip 45 gir et fasettert og moderne uttrykk med sine nyanserte eikestrips.

 
prosjektgulv101.jpg
prosjektgulv150.jpg
 
 

Gulvet har en totaltykkelse på 11 mm, slitesjikt på 4,5 mm massivt treverk i toppen og en bakside av fuktighetsresistent HDF. Dette gulvet skal hellimes til underlaget og har dimensjonene 360 x 108 x 11 mm.

 
 
 

Den lave byggehøyden gjør at WP Strip 45 fungerer veldig godt i flush med tepper og andre typer belegg. Enhetene kan også installeres i spennende mønstre som fiskeben, parrallelmønster og shifted dice.

 
prosjektgulv135.jpg
 
prosjektgulv99.jpg
 
 

Gulvene leveres ferdig overflatebehandlet fra fabrikken i Østerrike med 7 lag mattlakk av typen ProActive+ eller olje og voksbehandling av typen ProVital finish. ProsjektGulv AS er stolte av å være en del av et så spennende prosjekt som lever videre selv hundre år etter oppføring.

Produkt: Weitzer Parkett
Levering og montering av gulv: Byggkompaniet AS
Totalentreprenør: BundeBygg AS
Interiørarkitekt: Krohn Interiørarkitekter AS
Fotograf: Anne Bråtveit

 
prosjektgulv157.jpg
PG