ABAX

ABAX01.jpg
 
 

ABAX har flyttet inn i den gamle mølla i Larvik. Her har vi levert teppefliser fra Milliken.

 
 
 

ABAX har flyttet inn i gamle Mølla i Hammerdalen i Larvik. Bygget har blitt totalrestaurert av Fritzøe eiendom og tilpasset moderne drift. PV Arkitekter er ansvarlige for prosjektet 

 
ABAX03.jpg
ABAX06.jpg
 
 

ABAX er verdens ledende utvikler og leverandør av elektroniske kjørebøker og har store internasjonale ambisjoner for fremtiden. De nye kontorene rommer rundt 200 ansatte.

 
 
 

- Arbeidsmiljøet skal være en kilde til inspirasjon for alle ansatte, og det er viktig at alle trives. Det skal være attraktivt og hyggelig å være på jobb, og vi har derfor også stillesoner, kaffebarer og aktivitetsrom.

Bjørn Erik Brandsæter Helgeland, ABAX

 
 
ABAX07.jpg
 
 
 

Fargen på teppeflisene heter Ash Blanket og er den mørkeste i serien Nordic Stories, som er inspirert av Skandinavisk natur. Fargene i kolleksjonen er tidløse og gir en behagelig kontrast som skjuler smuss, uten å gi et for travelt mønster. Ash blanket passer både varme og kjølige farger og ulike materialer som lyst og mørkt treverk, bronse og stål.

 
ABAX04.jpg
ABAX05.jpg
 
 

Designet er sømløst og retningsløst, noe som gjør det veldig anvendelig i den gamle Mølla, der det er mange vinkler og lengderetninger.

 
 
 

Teppeflisene er ekstra tykke (9,3mm) noe som gir spesielt god gangkomfort for de ansatte, 40 prosent lenger levetid enn teppefliser med hard backing og en trinnlydsdemping på hele 31 dB.

 
ABAX08.jpg
ABAX10.jpg
 
 

Tectonic er en nylon-teppeflis med backing av 90% resirkulert Polyurethane og scorer til karakteren A+ og A på BREEAM ratingen. Tectonic er også CRI Green Label Plus sertifisert for innendørs luftkvalitet og har 12 års slitasjegaranti.

 
 
 

Millikens britiske designteam reiste på en ekspedisjon til Island for å samle inspirasjon til serien Nordic Stories. Disse teppeflisene er blitt så populære at de er blitt adoptert av avdelingene i USA og Asia. Det er et slags universalt design som alle liker og som passer inn overalt.

 
ABAX09.jpg
ABAX11.jpg
 
 

Teppeflisene er også lagt i trappene inne i kontoret. Avhengig av hvor trafikkert trappen er kan det også være lurt med trappeneser på trinnene.

 
 
 

Designet Tectonic har en svak tekstur som er takknemlig ovenfor smuss og andre urenheter. Mønsteret er også en fordel i forhold til dette, men også med tanke på hvor sømløs flaten blir. Det synes ikke at det er fliser.

 
ABAX12.jpg
 
ABAX13.jpg
 
ABAX14.jpg
 
 
ABAX17.jpg
 
ABAX16.jpg
 
 
ABAX18.jpg
 
 

Den gamle mølla er det første som møter deg ved innkjøringen til Larvik. Et signalbygg som alle kjenner til.

 
 
 
 
ABAX23.jpg
 
ABAX21.jpg
 

Det er spennende å følge med på ABAX sin utrolige positive utvikling. Vi håper teppeflisene våre kommer til nytte i deres arbeid fremover. Ta kontakt med oss hvis du ønsker med informasjon om hvilke løsninger vi kan tilby.

Se også:
Her kan vi vokse oss enda større
Verdensstjerne kastet glans over Abax-åpning

Produkt: TTC119-27 Ash Blanket
Arkitekt: PV Arkitekter
Fotograf: Anne Bråtveit

 
PG