Feiring Bruk

 
Feiring12.jpg
 
 

Feiring Bruk har bygget et nytt administrasjonsbygg i sitt steinbrudd på Feiringåsen i Lørenskog. Her har vi levert vevd vinylgulv fra 2tec2 og plank i ask fra Hain Parkett.

Bygget har en tydelig miljøprofil med geobrønner, grønne tak og et lavt energiforbruk. Fasaden er kledd i naturstein og er utformet med tanke på å ivareta omgivelsene på en miljøvennlig måte.

 
 
 

Byggets første etasje er dynamisk oppdelt med åpne landskap, lukkede møterom og cellekontorer med glassvegger. For oss er det spennende å se at gulvet har fått en helt sentral og betydningsfull rolle. Dette er nemlig designet Magnetite Grey fra 2tec2s kolleksjon Lustre. Navnet på kolleksjonen, Lustre, er et begrep fra mineralogi som forklarer lysets interaksjon med krystaller, bergarter og mineraler. Dette gulvet er som skapt for hovedkontoret i et steinbrudd!

 
Feiring01.jpg
Feiring02.jpg
 
 

Fargepaletten i interiøret henter frem Feiring Bruks røde farge og blander det med gult, blått og grønt, nesten som de store maskinene som romsterer i steinbruddet på utsiden. Selvom det knuses rett på utsiden hører man ingenting til det innendørs. Med spiler på himlinger og vegger, samt vårt gulv med felt-bakside, er det en behagelig akustikk i lokalene.

 
 
 

Feiring Bruk har omkring 150 ansatte som produserer 3,5 millioner pukk og grus. Den nære beliggenheten til steinbruddet var et viktig moment med tanke på å finne et gulv med en slitestyrke som kan håndtere trafikken inn og ut fra de ansatte.

 
Feiring04.jpg
Feiring05.jpg
 
 

2tec2 er vevd av stabile vinyltråder med en kjerne av glassfiber som er laget for ekstrem bruk. Gulvet ble levert på rull og kan derfor vaskes med en god mengde vann, noe som kommer godt med til flekkene av smågrus og søle som kan oppstå om vinteren. Som alltid anbefaler vi inngangspartimatter over tre soner og et regelmessig vedlikehold.

 
 
 

Magnetite Grey er et sofistikert design som endrer utseendet avhengig av perspektivet. Det har en intrikat tredimensjonal vevd struktur som gir det eksklusive utseendet til et tekstilt gulv, men slitestyrken til et hardt gulvbelegg. Samtlige 2tec2 produkter er BREEAM sertifisert og produseres med en høy andel resirkulert materiale. Fabrikken i Belgia beveger seg også mot en produksjon som er 100% drevet energi fra solcellepaneler.

 
Feiring03.jpg
Feiring06.jpg
 
 

Kontorlokalene er meget gjennomført og tilrettelegger for en rekke ulike samarbeidsmetoder. De morsomme fargene og bildeveggene er inspirerende og gir et moderne uttrykk.

 
 
Feiring08.jpg
 
 
 

I byggets øverste etasje er det en felles kantine med egen kokk som tilbereder varm lunsj til de ansatte hver dag. Lokalene har panorama utsikt over steinbruddet. Salen kan også benyttes som et auditorium. I bakkant er det modulære vegger som rommer separate møterom. Ved å fjerne veggene kan man få en gedigen konferansesal ut av lokalet.

Til gulvene i dette arealet har vi levert plank i ask fra Hain Parkett. Sorteringen av materialet er i Classic, med et naturlig liv og fargevariasjon i treverket, noe som kommer godt med da det raskt kan oppstå grus og støv fra de ansatte fra steinbruddet.

 
Feiring07.jpg
Feiring09.jpg
 
 

Planken har dimensjonene 2000 x 160 x 15 mm og overflaten er naturoljet og naturtørket. Fargen heter White Oiled. Tregulvene fra Hain Parkett har en oveflate av åpne porer der oljen har trengt ned i konstruksjonen og krystallisert seg. Dette gir tregulvene unike pustende egenskaper og de er med på å skape et balansert innemiljø og en behagelig atmosfære.

 
 
 

Til kjøkkenet har vi levert gummigulv fra italienske Remp. Kvaliteten heter Planway UR RP og har en mørk grå farger. Dette gir en meget anvendelig og slitesterk overflate som er lett å holde rent.

 
Feiring10.jpg
Feiring11.jpg
 
 

Feiring Bruk har i snart 60 år vært helt sentral i utviklingen av Norge. Med sitt nye hovedkontor har de lagt alt til rette for 60 nye år med trygge og gode rammer for sine ansatte. Vi er stolte av leveransene til dette gjennomførte og toppmoderne prosjektet. Ta gjerne kontakt med oss hvis du holder på med et kontorprosjekt som skal bli noe utenom det vanlige!

Prosjekt: Feiring Bruk
Entreprenør: Insenti
Arkitekt: Marlow Arkitekter AS
Interiørarkitekt: Romlaboratoriet
Fotograf: Anne Bråtveit
Produkt: Magnetite Grey 2tec2, Hain Parkett, Remp

 
PG