Elkjøp

 
Elkjøp01 copy.jpg
 
 

Elkjøp har flyttet hovedkontoret sitt fra Lørenskog til spikerverkstomten i Nydalen. Som navnet tilsier er dette området der smelteovnene til gamle Christiania Spigerverk lå. På området er det nå satt opp tre næringsbygg, fem boligblokker, to torg og et parkområde.

 
 
 

Byggets inngangsparti og resepsjon har betongpaneler fra Concrete LCDA på
vegger og tak. En stor logo fordelt over tre paneler ble også spesialprodusert på fabrikken i Frankrike. Mellom panelene er det en tynn sort kontrastlist og sporadiske lyskilder. Tre skjermer på veggen og en interaktiv bordskjerm tar besøkende i mot og bringer liv til lokalet. Sittemøblene og resepsjonsdesk er også kledd i betongpanel fra Concrete LCDA.

 
Elkjøp03 copy.jpg
Elkjøp02 copy.jpg
 
 

Panelene har en ren slett overflate i ekte betong med designet Classic by Studio LCDA. Fargen på betongen er 200 Natural Gray og overflaten er behandlet med en beskyttelsesforsegling mot støv og flekker. Tone Hauge ved Metropolis arkitektur & design AS er ansvarlig for interiøret.

 
 
 

Her valgte man å gjøre et sterkt og tydelig grep, en identitetsvegg over to etasjer, bygget i lettbetong-elementer med integrerte LED-diodeskjermer, lys og ikke minst et informasjonsbanner som løpende rapporterer resultater og kundetilfredshet. De store skjermene er også et gjennomgående designelement i Elkjøps nye, ledende butikker. Et bord med en stor touchflate gir mulighet for fordypelse i Elkjøps historie i velkomstsonen.

 
Elkjøp04 copy.jpg
Elkjøp07 copy.jpg
 
 

Betongveggen er som en ruvende skulptur i resepsjonen. Det ligger mye planlegging bak alle detaljene, men resultatet er til gjengjeld utrolig vakkert.

 
 
 

Veggen er kledd med paneler i to ulike størrelser; 3500 x 1200 mm og 2600 x 900 mm. 

 
Elkjøp15 copy.jpg
Elkjøp14 copy.jpg
 
 

Elkjøp disponerer 7000 m2 med inspirerende arkitektur og fleksible løsninger. UNION Norsk Næringsmegling samarbeider med Avantor om utleie av nybyggene på Spikerverket. 

 
 
 

Panelene er overflatebehandlet for å tåle støv og smuss. Dette gir dem ørlite grann mer skinn og glans enn de vanligvis har.

 
Elkjøp10 copy.jpg
Elkjøp13 copy.jpg
 
 

Vi er stolte av å ha introdusert Concrete LCDA i det norske markedet og takknemlige for den varme mottakelsen det så langt har fått.

Se også: Avantor fikk leiekontrakt på 7000 m2

Prosjekt: Elkjøp
Produkt: Panbeton, Classic by Studio LCDA, 200 Natural Gray, Concrete LCDA
Arkitekt: Mad AS
Interiørarkitekt: Metropolis arkitektur & design AS
Utførende: Jøndal & Hoff AS
Fotograf: Anne Bråtveit

 
PG