Stasjonen

 
stasjonen-DSCF2390.jpg
 

Tønsbergs gamle rådhus er forvandlet til den toppmoderne møteplassen Stasjonen. Tvers over gaten ligger jernbanestasjonen, med sine hyppige avganger og kun en times togtur til Oslo. Vi har levert Milliken teppeflis til hele kontorbygget.

 
 
Stasjonen11.jpg
 
 

LPO Arkitekter står bak Stasjonen som er sertifisert til BREEAM Very Good. I det omfattende rehabiliteringsprosjektet lå det en utfordring i å bedre akustikken. Dette ble blant annet løst ved å benytte Milliken teppefliser med ekstra tykk bakside av typen Comfort Plus.

 
 
 

Toppetasjen rommer en stor konferansesal med tilgang til den spektakulære takterassen på byens tak. I samtlige rom ligger teppeflisen EC1 i den sorte fargen Singing Britton. Det geometriske mønsteret på teppet er delt inn i subtile ton-i-ton felt med ulike høydeforskjeller og markante streker. Teppeflisene legges tilfeldig og gir hver gulvflate et unikt utseende.

 
Stasjonen05.jpg
Stasjonen03.jpg
 
 

Konferansesalen er en av Tønsbergs mest attraktive med panorama utsikt mot byens viktigste merkevare: Slottsfjellet. Teppeflisen EC1 forbedrer akustikken med hele 34 dB demping av støy fra støt og en akustisk absorpsjon på αw=0,30. I rehabiliteringen av dette store rommet var det en tydelig utfordring med tanke på akustikken og det faktum at man ikke hadde plass til lyddempende elementer på vegger og tak. Resultatet er likevel utrolig bra, mye takket være gulvet.

 
 
 

Møterom i alle slags størrelser er tilgjengelig gjennom hele bygget, som kan håndtere selskaper med flere hundre ansatte. Panorama vinduer fra gulv til tak gir flust med dagslys og en inspirerende utsikt. Teppeflisene fra Milliken er godkjent for kontorstoler med trinsehjul.

 
Stasjonen01.jpg
Stasjonen06.jpg
 
 

Det største konferanserommet i Stasjonen har egen privat lounge og takterrasse med grill.

 
 
 

Beliggenheten midt i Tønsberg er et strategisk valg for å skape mer arbeidsplasser og skape liv i sentrum av byen. Den korte distansen til alt, samt en rask togtur til Oslo gir Stasjonen en fordel beregnet på fremtid bærekraftig utvikling.

 
Stasjonen07.jpg
Stasjonen09.jpg
 
 

Eiendomsselskapet Micasa eier og drifter Stasjonen. Selskapet strekker seg langt for å gi gode opplevelser der folk jobber, og holder selv til i bygget. I sine lokaler demonstrerer Micasa hvordan det fleksible interiøret gjør det mulig å skape unike personlige uttrykk med materialvalg og farger på møblene.

 
 
 

I trappegangene er Milliken teppefliser fra serien Three Corners brukt som en akustisk absorbent og utsmykning.

 
Stasjonen10.jpg
Stasjonen04.jpg
 
 

Lokalene i Stasjonen er utstyrt med enkle kjøkken. Om dagtid er restauranten i første etasje tilgjengelig som kantine og sosial møteplass for hele bygget.

 
 
 

I fjerde etasje ligger Evolve coworking space. Her kan bedrifter få tilgang til profesjonelle døgnåpne lokaler, med gratis wifi, store og små møterom og bruk av byggets felles kantine i første etasje. Evolve valgte det sømløse teppeflis-designet Formwork i sort farge.

 
Stasjonen13.jpg
Stasjonen15.jpg
 
 

Teppeflisene er også lagt i trappene, med en beskyttende trappenese i forkant.

 
 
 
Stasjonen08.jpg
 
Stasjonen14.jpg
 
 

Vi er takknemlige for å ha fått bidra med leveransen av Milliken teppefliser til Stasjonen. Prestisjebygget er et betydelig bidrag til mulighetene som finnes i Tønsberg. Interiøret demonstrerer fordelene med Milikens akustiske egenskaper og ikke minst hvordan det britiske designteamet har komponert et vakkert modulært design som spiller sømløst fra en teppeflis til en annen.

Se også:
Spillautomatene ble ulovlige. Men først la de grunnlaget for Trond Ramskis milliardimperium.
Stasjonen – byens nye møteplass – 6.600 kvadratmeter i åtte etasjer

Prosjekt: Stasjonen
Produkt: Milliken, EC1, CEC27 Singing Britton & Formwork, FWK27 Pitch
Arkitekt: LPO
Byggherre: Micasa
Fotograf: Anne Bråtveit

PG