Hekta På Tur

 
01.jpg
 
 

Hekta På Tur spesialiserer seg på turutstyr i høy kvalitet og drifter nettbutikken sin fra splitter nye lokaler midt i Vestfolds største industriområde. Bygget er tegnet av Haakon S. Pedersen ved Vårdal Arkitekter AS og bringer frem fjelltopp-motivet fra bedriftens profil.

 
 
 

En enorm mørkegrønn klatrevegg vekker eventyrlysten til de besøkende i resepsjonen. Det er interiørarkitekt Lene Marie Knudsen ved Into Design AS som er ansvarlig for utformingen innendørs. På gulvet ligger det 2tec2. Dette er vevde vinylfliser i heksagonform. Utrolig nok er det en og samme farge på alle flisene, Zodiac, men den sofistikerte vevemetoden gir ulike farger avhengig av perspektiv og synsvinkel.

 
07.jpg
08.jpg
 
 

- Dette blitt et kult bygg som underbygger identiteten og hva hekta på tur står for. Naturlige elementer i samråd med ulike nyanser av grønt og en dose lekenhet, gir dette bygget det lille ekstra som skiller seg fra andre kontorer. Det er lagt stor vekt på trivsel og sosialt samvær, noe som har resultert i både klatrevegg og shuffleboard, Lene Marie Weum Knudsen ved Into Design AS.

 
 
 

I cellekontorene er det lagt Milliken teppefliser med ekstra gode akustiske egenskaper.

 
04.jpg
03.jpg
 
 

Field Study er navnet på teppeflis-designet. Dette er et sømløst design. Det vil si at gulvet fremstår som en flate uten synlige skjøter og uten behov for sjakkmønster. Flisene legges med pilen i samme retning.

 
 
 

Hekta På Turs lokaler har enorm takhøyde og større åpne arealer. For å håndtere akustikken i slike interiørsituasjoner kan det være nyttig å ha gode egenskaper i gulvmaterialene. I dette tilfellet har 2tec2 akustikkforbedrende egenskaper på 19 dB og Milliken har 33 dB. Resultatet er et rolig og balansert innemiljø der det er lett å være flere i samme rom og konsentrere seg om arbeidsoppgaver.

 
02.jpg
05.jpg
 
 

Farger med lave bølgelengder, som avslappet grønn og rolig blå, er de mest fremtredende i naturen og øker effektiviteten og fokus til de fleste mennesker. Undersøkelser har også vist at det gir en økt velværefølelse. - How the Color of Your Office Impacts Productivity

 
 
 

Vi er takknemlige for å ha kunne bidra til dette kjempefine og gjennomførte kontorprosjektet. Lokalene demonstrerer en spennende kombinasjon av vevde vinylfliser og teppefliser som begge demper akustikk og bidrar til å formidle konseptet.

Se også: Hekta på tur kan bli årets logistikkvinner

Prosjekt: Hekta På Tur
Produkt: 2tec2 Play: Hexagon tiles in Zodiac green og Milliken, Tracing Landscapes, Field Study FSY165 Raised Beach
Arkitekt: Vårdal Arkitekter AS
Interiørarkitekt: Into Design AS
Fotograf: Anne Bråtveit

 
10.jpg
PG