Swims

_DSC4505_high_res.jpg
 

Swims har åpnet sin første butikk i Oslos nye shoppinggate Prinsens gate. På gulvet ligger det vinylplank med et lyst tredesign fra Project Floors.

 
 
DSC4536_high_res2.jpg
 
 

Swims er kanskje mest kjent for sine oransje kalosjer, men har utviklet en innovativ kolleksjon av sko, klær og tilbehør til både kvinner og menn litt under radaren. Med en ny butikk ønsker selskapet å satse for fullt i et marked med store omveltninger.

 
 
_DSC4510_high_res.jpg
 
_DSC4559_high_res.jpg
 

- Da vi først bestemte oss for at vi ville lage en butikk, var det viktig for oss å finne en arkitekt som var norsk og som vi følte kunne visualisere merkevaren. Mange anbefalte sterkt at vi måtte finne et retail-byrå siden de kan butikk. Men jeg kjente arkitekt Nikki Butenschøn litt fra før og vi likte veldig godt det han har gjort på det nye regjeringskvartalet, sier grunnleggeren Alexander Eskeland til Tekstilforum da de besøkte butikken ved åpningen.

 
 
 

- Her har de på en eller annen måte klart å lage et veldig moderne uttrykk, men ikke bare med betong og glass. Heller med lyse tresorter så uttrykket blir levende og litt varmere.

 

Lokalene er dekket i lyst tre, med god takhøyde og en behagelig atmosfære der Swims sine farger er tydelige. En underliggende leken og moderne tone bæres frem av små detaljer som at alle føttene på møblene har på seg små Swims-kalosjer og at det er pyntet med levende blomster og kreative display av Swims produktene.

 
DSC4498_high_res2.jpg
_DSC4510_high_res.jpg
 
 

Den store utfordringen lå i trafikken fra besøkende rett inn fra gateplan. Spesielt om vinteren når det kommer mye snø, slafs, småstein og salt var det viktig å finne et materiale til gulvet som kunne håndtere såpass. Samtidig ville man ha en naturlig look som virket moderne og innbydende. Valget endte på Project Floors sin @work kolleksjon.

 
 
 
_DSC4591_high_res.jpg
 
 
 

Dette er vinylplank med et robust slitesjikt på 0,55 mm og de ekstremt slitesterke egenskapene til vinylmaterialet. Designet på gulvet heter PW 3045 og består av plank med dimensjonene 1219 x 183 mm. Kantene har en svak mikrofas og hver plank har en naturlig struktur som matcher det underliggende designet perfekt.

Et gulv av vinyl er en av de mest slitesterke overflatene som tåler det meste uten å bli misfarget eller slitt ned. Enkel daglig og rutinemessig rengjøring taler også til fordel for dette gulvet. Swims butikken er leken og gjennomført, moderne og elegant, akkurat som merket selv. Vi takker for tilliten og håper prosjektet kan inspirere deg i valg av gulv til ditt neste retailprosjekt.

Se også:

Swims åpner sin første butikk i Oslo
Suksess for norsk motemerke

Prosjekt: Swims
Arkitekt: Haptic Architects
Fotograf: Mona Ødegård
Produkt: Project Floors

 
swims breeze.jpg
 
PG