Uranienborg Terrasse 9

 
ut9 (13 of 15).jpg
 
 

Den erverdige villaen i Uranienborg Terrasse 9 er rehabilitert fra topp til tå. Vi har levert et rålekkert kongeblått teppe i ekte ull lokalene.

 
 
 

Uranienborg Terrasse 9 ble oppført i 1890 for Georg Iversen, som var norsk-svensk konsul i Spania, der han drev med trelastimport. Arkitektene Due & Steckmest tegnet villaen som nå er blitt totalrenovert til bruk som kontorlokaler.

Vi har levert et kongeblått teppe i ull fra britiske Bronte Carpets til prosjektet. Fargen er spesialutviklet for prosjektet. Teppene produseres med opptil 12 meter bredde. Det vil si at vi målte opp og produserte teppene så de passet perfekt til hvert rom. Resultatet er perfekte tepper helt uten søm!

 
ut9 (4 of 15).jpg
ut9 (1 of 15).jpg
 
 

Teppet er lagt som en løper i trappen i hallen fra første til andre etasje.

 
 
 

Originalt listverk og detaljer fra det opprinnelige bygget er bevart og inkludert som en del av interiøret. Resultatet er en elegant blanding av tradisjonell og moderne interiørarkitektur.

 
ut9 (5 of 15).jpg
ut9 (6 of 15).jpg
 
 

Kontorlokalene er innredet med både åpne landskap og enkeltrom. Teppet består av en blandingskvalitet bestående av 80 prosent ull, 20 prosent nylon og 1850 gram per kvadratmeter.

 
 
 

Prosjektet demonstrerer en gjennomført og elegant kombinasjon av gammelt håndverk og moderne teknologi. Et virkelig inspirerende kontorprosjekt!

 
ut9 (11 of 15).jpg
ut9 (12 of 15).jpg
 
 

Uranienborg Terrasse 9 er et bygg som virkelig inspirerer og viser hvordan tradisjonelle materialvalg og kvalitetsbevisst design holder seg aktuelt og tidløst. Vi takker for oppdraget og håper prosjektet kan inspirere flere til å tenke rehabilitering og bevaring av eksisterende bygg.

Prosjekt: Uranienborg Terrasse 9
Interiørarkitekt: Paulsen & Nilsen
Produkt: Bronte Carpets, ullteppe (80% ull, 20% nylon, 1850g pr m2)
Fotograf: Anne Bråtveit
 

 
PG