Stranden 11

 
Stranden 11-16.jpg
 
 

Stranden 11 er et kontorbygg med spektakulær beliggenhet midt på Aker Brygge. Vi har levert Weitzer Parkett til de flotte lokalene.

 
 
 

Vi har levert kjernerøkt eikeplank fra Weitzer Parkett til hele bygget. Gulvet ble levert ferdig overflatebehandlet med oljen ProVital finish som består av helt naturlige komponenter. Den store fordelen med en oljet overflate er nærheten til gulvet, samt at man kan friske opp og vedlikeholde det der det trengs.

 
Stranden 11-9.jpg
 
 

Forutsetningen for prosjektet var å bidra med «et lite ansiktsløft» av himling og belysning. Det ene tok det andre, og det hele resulterte i en totalrehabilitering av bygget, innvendig og utvendig. Det var en spennende prosess med tett involvering med kunde og alle involverte fag. 

Metropolis arkitektur & design AS

 
 
Stranden 11-10.jpg
 
 

FKjernerøkt eik har den fordelen at det er gjennomfarget. Hvis man ved et uhell skulle få en ripe eller et hakk så vil dette ikke synes like godt som om det kun lå en farge på toppen.

 
 
 

Vakre skulpturer av Nico Widerberg er spredd rundt i bygget.

 
Stranden 11-12.jpg
Stranden 11-2.jpg
 
 

I toppetasjen ligger det største møterommet, med panorama utsikt mot sjøen.

 
 
Stranden 11-1.jpg
 
Stranden 11-3.jpg
 
Stranden 11-4.jpg
 
 
Stranden 11-8.jpg
 
 

Dimensjonene på disse massive plankene er 1000 x 120 x 15mm med et slitesjikt på 8mm. Dette er en meget solid prosjektkvalitet som vi har god erfaring med. Størrelsen gir enhetene en meget stabil konstruksjon.

 
 
 

Trappene rundt om i bygget er også kledd i denne massive planken. Weitzer Parkett tilbyd ferdige trappeløsninger, men i dette tilfellet har man lagt hver enkelt trapp i inntrinn og opptrinn. Trappenesen er elegant utført med en svart profil.

 
Stranden 11-5.jpg
Stranden 11-14.jpg
 
 

Nå fremstår bygget i «riktig» tidsepoke og har en gjennomført bygningsdetaljering og kvalitet, som tidligere var noe mangelfull. Metropolis fikk i prosessen ansvar for å skape en ny og helhetlig identitet for bygget.

 
 
 

Vi takker for et godt samarbeid med de involverte i dette vel gjennomførte prosjektet. Et gulv i ekte tre er en av de beste måtene å introdusere naturen i interiøret. Ta gjerne kontakt med oss dersom du vil vite mer om hvilke muligheter som finnes.

Prosjekt: Stranden 11
Byggherre: Fabritius
Produkt: Weitzer Parkett
Interiørarkitekt: Metropolis
Fotograf: Anne Bråtveit

 
PG